Gmry Kızlar mercimek harici hangi çorbaları tüketiyorsunuz gebelik şekeriyle hiçbirşeye cesaret edemiyorum 27 haftalık hamileyim
Ayshababy Gmry bendede çıktı dahiliye gitmem gerek gitmeden öncede dikkat etmek istiyorum neye dikkat ediyorsunuz randevu nezamana bulabilirim bilmiyorum 😕
Edanursoylu Gmry 24. Haftadan itibaren bende dikkat ediyorum ancak çorbalarda kendimi hiç kisitlamadim. Pilav makarna patates ekmek hamur işini çok aza indirdim. Diyetisyen anlatıyor zaten gereken herseyi mesela nohut yemeği ile pilav veya ekmek yersen sekerimin yukselecegine kadar anlatmıştı sagolsun. Meyveler bile porsiyonlu gidiyorum 🤷♀️
Crnklcc Gmry brokoli, tarhana,yesil mercimek, domates, cok az tel sehriyeli tavuk çorbası genelde bunlari tuketiyorum
Aselyusra Gmry bana diyetisyenim mercimek içme vs demedi. Direk ekmek hakkım olarak dedi çorbayı ama çeşiti sınırlamadı. Zaten bütün gün sadece 2 dilim ekmek hakkım var biri sabah biri akşam. Akşam çorba içersem çeşiti ne olursa olsun pilav ekmek vs yok
Gmry Ayshababy dahiliyede yapılan kontrollerimde şekerim gayet iyi çıktı fakat şeker yüklemelerim 50 ve 100lük şeklinde yüksek çıktı dahiliye diyetisyene yönlendirdi sebze çorba ağırlıklı besleniyorum sebze yemeklerine kıyma veya tavuk ekliyorum bol salata yoğurt var öğünlerimde ara öğünlerde de meyve yoğurt süt şeklinde ilerliyorum ama açlık şekerim düşük çıkıyor ara öğünlerimi desteklemesi gerekiyor diyetisyenin bu listeyle yükselme olmadı evde ölçüm yapıyorum ama yumurtayı yağda yiyince 150 çıktı şekerim bu sabah labne peynir yedim listeden farklı oda 152ye çıkardı malesef inanın çok zorlanıyorum bende
Gmry Ayshababy tambuğday ekmeği ve bulgur pilavı şekerimi yükseltmedi bulgur pilavını haftada 3gün sadece akşam yemeklerinde tüketiyorum ekmek hakkımı da sabah ve öğle yemeklerinde tüketiyorum deneme yanılmayla ilerliyorum insilün kullanmıyorum şuanlık
Ayshababy Gmry Allah yardımcımız olsun çok sağolun yardımcı oldunuz için yumurtayı zaten kaynanmış yiiyorum dikkat etmeye çalışırım yemek konusundan zaten normal ilerleyebiliyorum ama hamur işi tatlı vs bunlarıda çok tüketiyordum şimdi normal beslenmeme devam edip sadece hamur tatlı karbonhidrat kesip deneycem ölcümlem nasıl ilerliyor diye
Gmry Ayshababy rica ederim ne demek bende malesef yüklemeden önce çok fazla hamurişi ve şerbetli tatlı tüketiyordum hamileliğimin başından beri tatlıya fazla düşkünlüğüm vardı şuan tamamen hepsini kestim çok canım çektiğinde bitter çikolata yiyorum 2 parça şekerimi yükseltmiyor sizde evde ölçüm yaparak böyle nefsinizi köreltebilirsiniz diğer türlü tatlı ve hamurişi çok riskli malesef🥺
Ayshababy Gmry tatlı yemeden bi şekilde idare ederiz artık ama bebeğime zarar gelmesinden korkuyorum hiç olumlu yorum okumadım internete 😒
Gmry Ayshababy bende ara ara endişeleniyorum ama kendinizi korkutup strese sokmayın ozaman şeker daha da yükseliyor malesef. Bu şekilde hamilelik geçiren çok kişi var sağlıkla bebeğini kucağına alan ki dikkat ettiğimiz sürece zaten hiçbişey olmayacak merak etmeyin🙏 Bebeklerimiz zamanında ve sağlıkla gelsin inşallah
Gmry Ayshababy gebelik şekeri tanısı alana kadar çok keyifli geçiyordu hamileliğin tadını çıkarıyordum gerçekten hiçbir sorun yok derken bu çıktı şimdi de zaman geçsin kavuşalım diye dua ediyorum bende gerçekten sağlıklı olsunlar da idare edeceğiz artık biliyorum hamileyken insanın kendini durdurması çok zor oluyor bende zaman zaman yaşıyorum bu durumu
Gmry Edanursoylu benimde listemde sadece 2 gün kurubaklagil yemeği var o günlerde de bir dilim ekmek az yememi istiyor diyetisyenim🙈 ama çorbalar konusunda da brokoli mercimek tarhana ve buğday unu çorbası yazmış brokoliyi haşlanmış ve yoğurtla zor tüketiyorum artık sürekli aynı şeyleri yemek insanı bunaltıyor malesef🥺
Gmry Ayshababy evet gerçekten tam iştah açık olduğumuz dönemdeyiz aslında listem doyurucu ama ben yemeklerden sonra da tatlı şeyler atıştırmaya alıştığım için doymuyormuşum gibi hissediyorum 🙈😂
Edanursoylu Gmry Ben açıkçası listeye pek uyum saglayamiyorum yaptığım yemeklerden azar azar yiyorum. Ekmek pilav yemiyorum öyle dengeliyorum