Melike2535 Kaynim nişanlı haftaya gelin bohçasi gidecek ilk defa hazirlicam ve elti olarak ne koymaliyim bilmiyorum yardımcı olur musunuz
Minus Melike2535 bohçayı genelde kayınvalide yapar. İçinizden geliyorsa sizde birkaç şey verin bohçaya eklesin. Havlu patik gibi şeyler konuluyor daha çok
miroscumm Melike2535 canım benim eltimden gelen bohçaya göre söyleyeyim havlu, namaz örtüsü, patik, atlet falan vardı belki içine bir tanede gömlek vs eklenebilir
Edafmo Melike2535 bizde de eltiye görümceye bohça yapılır ben elime de görümceme de Patik Oyalı yazma Oyalı havlu Namazlık Atlet çorap Pijama takımı Koku keseleri ve sabunlar koymuştum
miroscumm AnayimBenAna_ yöreden yöreye değişir bizde geline kayınvalide dışında elti, görümce de tek tek bohça hazırlar mesela onlardada öyle olabilir Minus
Minus miroscumm genelde dedim zaten☺️ bizde yok. Gelin eltiye yapıyor, elti de geline yapılan bohçaya surat asıyor daha çok😂😂
AnayimBenAna_ miroscumm evet ilginçmiş :) ama genel olarak saçma ya zaten kullanılmıyor baza altında bekliyorlar onun yerine ben olsam daha kullanışlı bişeyler koyarım o zaman havludur patiktir onlardan ziyade. Mesela tesettürlüyse şık bir tunik ve ona uygun eşarp-şal olabilir en azından işe yarar
busra05_ Helal olsun vallahi canım sana incesin çok, benım kayınvalidem bohça yaparken eltim alısverıse gelıp herseyın fiyatına karıstı ucuz olsun dıye gun boyu ağzının payını vermeyle gectı sankı kendısı yapıyor gıbı maddıyata karıştı hepsını eşimin parasıyla yaptıkları halde kendısıne gelınce zamanında borç harçla herseyı yaptırdı aılesı eltıme. Aklıma getırdı postun nısan bohça alısverısımızı valla sınırlendım
Melike2535 busra05_ açıkçası bende kendi bohcam için alışverişe gitmedim ne getirirlerse diye kabul ettim eşim abileriyle bir calisiyodu diye çoğu şey benden esirgendi evlendim bir oturdum evimi tatsız bi şekilde ayirdim kendi ceyizlerimi bile tam göndermedi kaynanam çok şükür şuan ayrıyım eşim de ayrı calisiyo bana yapılanı başkasına yapmayı hiç düşünmedim güzel hevesler bunlar o yüzden elimden gelenin en iyisini yapıcam bohcada Rabbim bizi kalbi iyi olan insanlarla karşılaştırsın
tugces87 busra05_ devam ediyor mu kıskançlığı 😅 ne karışıyor ki benden sonra eşimin kardeşi evlenecek olsa ben gitmem alışverişlerine işim gücüm mü yok 😅
xEndless Melike2535 yazma, seccade patik, havlu 2 şer adet koyabilirsin , birde nevresim takımı ya da güzel bir pike takımı olabilir..
Gltn_26 Makyaj kutuları var onlardan alıp içine patik havlu çamaşır takımı felan koyabilirsin gönlünüzden ne geçerse siz kendi adınıza vermiş olursunuz
miroscumm AnayimBenAna_ haklısınız bende saçma buluyorum gelenek işte ben şahsen gelen butun ceyizlikleri sattım 😅
Melek3675 Melike2535 lif patik seccade tülbent kıyafet iç çamaşırı ayakkabı terlik battaniye nevresim takımı hepsini koymak zorunda değilsin bizde bunlar koyulur
AnayimBenAna_ miroscumm valla benim havlular duruyo zil patikleri deprem bölgesine göndermiştim hepsini yelekleride öyle en azından birileri ısınır diye. Kaynanamın çeyize yaptığı yün yorganı dahi göndermiştim bu çeyiz işleri çok boş işler ya 😂
Ncyncy Nevresim takımı, havlu ,yazma, patik yeterli olur bence. Nevresim takımı koymazsaniz pijama, pike takimi koyabilirsiniz ya da ince battaniyeler varya onlardan koyabilirsiniz
miroscumm AnayimBenAna_ bende patikleri göndermiştim evet, yün yorganlarıda annemde bırakıp getirmemiştim zaten. Geriside baktım çok yer kaplıyor çeyiz dükkanlarına sattım hepsini. Ama ben dedim herkese yapmayın diye, dinlemediler😅