Kızlar sürekli burda doğum hikayesi okuyordum şimdi bana da doğum hikayemi yazmak nasip oldu. 28 şubatta 3 cm açılmayla hastaneye yatmıştım 3 gün yattım ama açılma ilerlemediği için taburcu oldum bebeğim de 37 haftalık olduğu için biraz daha gününü tamamlasın diye beklettiler. Evde yapmadığım hareket kalmadı merdiven inip çıktım hurma yedim ahududu yaprağı çayı içtim ama nafile sancılarım tamamen kayboldu ve doğurmaya dair hiçbir belirtim kalmadı daha sonra 13 mart günü saat 15.00 da bir şeyler atıştırırken karnımda hafif acı vardı üşüttüm sandım ve üzerime kalın bir şeyler giymek için ayağa kalktığım an suyum geldi ama su mu değil mi emin olamadım ardına enfeksiyon gibi akıntı geldi bende su olmayabilir diye emin olamadım eşim eve gelene kadar bekleyim dedim o sırada sürekli olarak suyum geldi ama sancım hiç olmadığı için bekledim eşim geldi yemek yedik çay içtik saat 20.00 da acile gittik muayene ettiler suyum geldiği için yatış verdiler ama ne sancım ne de açılmam 3 cmden ilerlememişti daha sonra saat 23.00 da suni sancı başladılar hafif hafif verdiler ama sabah saat 08.00 a kadar suni sancı normal adet sancısı boyutundaydı ve beni hiç zorlamadı ama saat 8 den sonra suni sancı serumu azalınca ağrım çok sıklaştı 3 dk bire düştü ve sancı esnasında midem bulandı kustum o kusmayla açılmam 4-5 cm olmuş o sırada saat 10.30 du sonra saat 11 de öyle bir ağrı girdi ki çok bağırdım bütün hemşire ebeler geldi doğum hemen başlamaz açılma yarım saatte hemen bu kadar ilerlemez dediler ama yine de muayene ettiler ve açılma 9 cm olmuş doğum başlamış şaşırdılar sonra yanımda görümcem vardı onu çıkarttılar beni yataktan indirdiler ıkınma hissi geldikçe çömel ve ıkın dediler bebeğin kafası çok geride daha 3 saat doğurmazsın dediler ama ıkınma hissi geldikçe ıkındım derken 4 çömelmeden sonra aşırı ağrım oldu hemen yatağa aldılar bi baktılar ki bebeğin kafası gelmiş nefes almadan 2 sefer ıkın dediler o sırada biraz kestiler ve bebeğim 11.45 de doğdu o yaptığım hareketlerin faydası gerçekten doğumda çok oldu kemiklerim esnemiş ve bebeğin kafası öylelikle kolayca çıktı şükürler olsun sonra dikiş attılar. Ertesi gün de taburcu olduk 14 martta bebeğimi kucağıma aldım şimdi hafif dikiş ağrısı var ama şükürler olsun iyiyiz darısı isteyen herkesin başına inşAllah 🤲🏻❤️