AybenYB Kızlar daha yeni gebelik şekerim olduğunu öğrendim ama canım çok tatlı çekiyor, şeker karbonhidrat yasak dedi doktor, şekersiz tatlı alternatifleriniz var mıııı?🥺
Tontis2025 AybenYB gebelik şekerinizi öğrenmeden önce kendinizde farklılık gördünüz mü? Bu hafta bende yaptırıcam sanırım bendede çıkıcak çünkü yemekten ve tatlıdan sonra baygınlık geliyor :( Ama tatlı yemeyincede elim ayağım titriyor napcağımı şaşırdım valla
Asli54 AybenYB maalesef yok ben 9 senedir bakıyorum 3. Gebeliğim ama henüz bulamadım ben öyle bir tatlı
Tugcek_ AybenYB şekersiz tatlı bilmiyorum ama bende de gebelik şekeri çıktı özellikle açlık şekerimde sıkıntı var dediğiniz gibi diyet çok kolay olmuyo hamileyken insanın canı çok tatlı istiyor dikkat etmeye çalışsam da kaçamak mutlaka oluyor siz insülin falan kullanıyor musunuz acaba
Pinarkorkmazer Tontis2025 aniden yemek yediğiniz için şekeriniz yükseliyordur ve canınız tatlı vs istiyordur az az ve sık sık yiyin
AybenYB Tontis2025 kendimi tutamayıp fazla yediğimde nefes alamıyordum, ve canım hep tarlı çekmeye başlamıştı sanırım bunlar belirtiden sayılabilir, bir de karnım taş gibi sertleşiyordı 🥺
Gtopcucan Tontis2025 ani açıklamalar eş ayak titremesi göz kararması vardı bende çoktı ayrıca dediğiniz gibi canım altık tatlı çekiyordu bazen
Tontis2025 Pinarkorkmazer doktorum az ve sık yemenin glisemik indeksi açısından çok yanlıs olduğunu iletti aslında bu yaygın bilinen yanlıs bir bilgi. 2 saat içerisinde insülin salgılandığı için tam insülin şekeri düsürecekken sık birşey tükettiğinizde vücudunuz buna izin vermiyorms. Yani aslında sık azdan ziyada az ve sağlıklı yemek gerekirmis. Bakalım hayırlısı artık.
Tontis2025 AybenYB ayyy bende suan sürekli tatlı yemek istiyorum ya.. neyse hayırlısı artık çıkarsada yapacak birşey yok diyet yapıcaz mecbur
AybenYB Tontis2025 evet ama gebelikte diyet sıkıntı bence briaz ya özellikle bende çok aşerme durumu var, karbonhidrat yemezsem mutlu olamıyorum zombi gbi geziyorum öğrendiğim günden beri 😂
Tontis2025 AybenYB sormayın valla bende aşermekden ziyade gebelikte karbonhidrat ve tatlıdan mutlu olanlardanım 🤣 Neyse önemli olan bebişlerimizin sağlığı rabbim onları korusun yeter ki biz sabrederiz doğuma kadar
AybenYB Tontis2025 valla ben de aynı durumdayım ne yazık ki, normalde de iştahlı biriyimdir boğa burcuyum 😂 ama gebelikte bi aşırı iştahlıyım yani anlayamadım kendimi tanıyamıyorum 😂
AybenYB Tugcek_ geçmiş olsun canım, yok insülin kullanmıyorum şimdilik diyetle dengede tutmaya çalışıyoruz bir hafta sonra kontrol var yine ölçülecek şeker testi ile bu sefer 100 g verecekler o da çok çıkarsa dahiliyeye dedi doktor, o da insülin verir mi bilemedimm
AybenYB Tontis2025 normal şartlarda belki doğrudur ama gebelikte olmayabilir ben de sorucam doktoruma öyle denicem
Pinarkorkmazer Tontis2025 sağlıklı kadınlar için evet böyle ama gebelik şekeri olanlar için böyle değil.. doktorunuz sağlıklı kadınlar için demiştir gebelik şekeri olan biri aniden yemek yerse şekeri yükselir uykusu vs gelir ben iki yıldır gebelik şekeri ile uğraşıyorum hem amerikada hem Türkiye’de bu hastalığım vardı ve sayısız doktor gördüm. Gebelik şekeri olan kadının az az ve sık yemesi lazım. Ayrıca uzun süre yemek yemezse de gebelik şekeri olan birinin yine şekeri yükselir 😂şu an hastanede yatıyorum doğumuma bir hafta var ve doktorların beslenme düzenine göre besleniyorum günde altı kere az az yemek yiyorum
Tugcek_ AybenYB teşekkür ederim umarım diyetle halledersiniz benim diyetle düşmüyor bu hafta içi dahiliyeye gidicem bakalım
Tontis2025 AybenYB valla bilmiyorum bana bu bilgiyi kadın doğumcum gebelik esnasında söyledi :) yinede siz kendi doktorunuza sorun
AybenYB Tontis2025 diyetisyenler de hep öyle diyor aslında ama amaaan her doktor ayrı bir şey diyor zaten ben yine de sorarıö ona göre denerim artık 😂
AybenYB Tugcek_ bakalım ben de o yönde hareket ediyor gibiyim, inşallah kpntrol altına alırız 🥹 sağlıkla gelsin bebişlerimiz
Aselyusra Ebru_ebru ee bu listede olanlardan bana serbest olan tek şey yoğurt 😁 hurma bal muz bunlar yasak 😬 hurma 1 tane yiyebilirsin onu yersen o gün başka meyve yiyemezsin dedi diyetisyen. Bal külliyen yasak zaten. Hele ki 1 bardak hurma 😬