EmelDoga Kızlar kasılma ve sancınızı nasıl ölçüyorsunuz? Öyle anlar oluyo ki neyi baz alacağım bilemiyorum. Karın sertleşmesi, kasıklarda bıçak saplanması hissi? Yani öyle belirsiz ki hesaplayamıyorum 🙈 yardım lütfen 🙏
CerenDF EmelDoga karın sertleşmesi sancı diyorlar bebeğin bir yerde toplanması vs rahim kasılmasıymış ama benim doktorum bunun çok normal olduğunu söyledi. Kaçıncı haftadasınız bilmiyorum ama 32 den sonra yalancı sancılarım başladı benim o da düzensiz oluyor 10 dakika içinde 3 kere sancı olursa dikkat et dedi sadece
E_T EmelDoga şöyle söyleyim benim ilk gebeligimde suyum kanamam filan olmamıştı ama ağrının doğum ağrısı olduğunu anlayabiliyorsun bende yavaş yavaş öğlenden başlayıp ertesi günü sabah 5 de olmuştu doğumum o gün akşama kadar anlamamıştım doğum sancısı olduğunu akşam bir duş almıştım iyice artmıştı ne oturabiliyordum ne kalkabiliyordum ne olduğum yerden adım atabiliyordum öyle şiddetli bir ağrı oluyordu 🙃
KLORAKHANIM EmelDoga aşiret paket gibi hepsi aynı anda 1 dakika sürüp ani bir şekilde kesilince sanki o sancıyı komşun çekmiş sen çekmemişsin gibi olunca doğum sancısı başlamış oluyor diyebilirim he birde düzenli olunca
EmelDoga CerenDF 38+1 şu an. Eli kulağında dedi doktor ama ben bu ölçümleri neye göre yapacağımı anlamıyorum. Regl ağrısı gibi diyorlar ama regl ağrım belimde olurdu hep. Yani karında kasıkta nasıldır bilmiyorum 😏 suyu beklesem herkeste su gelişi de olmuyor. Dün 2 cm açıklıkla eve geldim suni sancı önermedi. Ben de istemiyorum zaten. Çok karışığım şu an
CerenDF EmelDoga Rabbim öyle bir kolaylık versin ki çok kolay bir doğum olsun inşallah. Benim arkadaşımda aynı şekilde 2 cm açıklıkla evine geldi 3 gün sonra sabah sancıları başladı onun anlattığı üzere şöyleymiş sırttan bele doğru yayılan yanmalı bir ağrı karın bölgesine geliyormuş. Yanı sırtla başlıyormuş ve düzenli oluyormuş
4147 EmelDoga siz açıklığınız olduğunu nasıl öğrendiniz, rutin kontrolde mi bakıldı yoksa ağrı sancı falan olup mu gittiniz
EmelDoga E_T öyleden beri sancı sandığım yoklamalar oluyor. Belki sabaha ben de giderim doğuma 🙈 hayırlısı bakalım artık. Bi şekilde anlarız heralde 😓
CerenDF EmelDoga kesinlikle öyle hele ki ilk çocuksa tam bir bilinmezlik. Benim de ilk bebeğim ve hiçbir şey bilmiyorum 😂 suyum gelse altıma kaçırdım sanabilirim öyle bir cehalet
E_T EmelDoga anlarsın merak etme anlaşılmıycak gibi olmuyor geldimi ztn seni durdurmaz sadece arttığında dkk sını takip et dkk aralığı kısalınca git ☺️
EmelDoga CerenDF yok keşke su gelse ya. Onu anlıyormuşsun illaki. Tutamıyomuşsun zaten ve baya fazla olabiliyormuş.
EmelDoga E_T bi kaç saattir takip edeyim dedim ama çok ağrı olmuyor amaaaan bunu mu takip etcem dedim bıraktım. Zaten şimdi de geçti 😁
E_T EmelDoga yalancı sancidir 2 haftadır bende çekiyorum doktor da heran doğum olabilir diyor bekliyorum bklm hayırlısı ☺️
EmelDoga 4147 rutin kontrolde nst da sancı çıktı. Doktor da kasılmayı farketti ultrason esnasında. Bi bakalım dedi açıklığa. O şekilde öğrendim
33mersin E_T kaç dk da bir oluyor peki benimde 36.hafta ve karnım sertleşiyor ve sırtıma ağrı saplanıyor
4147 EmelDoga sizinle günü gününe aynıyız. Yarın rutin muayenem var o yüzden sordum. İnşallah kolaylıkla doğum yaparız ikimiz de ☺️
Rmysacv 38+1 cumartesi sabah 6 gibi bel kasık ağrısıyla gittim nstde minik sancılar çıktı açıklık 2 cm akşamına nişanım geldi ama ne sancım var ne bişey tekrar gittim açıklık aynı sancı sıklasınca gel sancın yok dediler anlamadım ne yapacağım😥
EmelDoga Rmysacv açıklık muayenesinden sonra benim de nişanlım geldi sanırım. Az bir kanama oldu akşamına koyu sümüksü parça geldi. Kanama normal dedi doktor zaten. Sacının nasıl olduğu konusunda fikrim yok ne kadar zorluyor bilmiyorum. O yüzden kasılma ve sancı konusunu merak ediyorum
Rmysacv EmelDoga bende aynı şekildeyim nişanım geldi kanlı bi şekilde idrardan sonra peçeteye sildiğimde devam etti 48 saat içinde bekleniyormuş doğum ama bakalım 1 günü geçtim