merveasd hayır 23 haftalık hamileyim. Hamileliğin başında doktorumun istediği rutin testler olmuştu, özel hastane takipliyim testler 20 bin tl tutunca ilçe hastanesinde yaptırmıştım.toksoplasma Igm testim pozitif gözüküyordu IgG bakılmamış,Ama sonuçları e nabıza saçma sapan girmişler. Doktorum farketmedi bir iki ay sonra ben farkedip doktora sordum. Doktorumda testleri özel hastanede yeniletti. Hastanedeki testimde de ıgM sınır değer çıktı adivite testim de düşük çıktı. Adivite ne kadar yüksek çıkarsa o kadar iyi. Doktorumda beni üniversite hastanesine peritanatoloji bölümüne gönderdi orda testler tekrar yapıldı IgM negatife dönmüştü ama adivite yine düşük geldi. Sağolsunlar en kötü senaryoyu yüzünüze pat pat söyleyip amniyosentez yapılmasını istiyorlar, bebeğe bulaş olup olmadığını anlamak için. Bir kaç prof.dr dan görüş alıp 1 ay önce amniyosentez yaptırdım. Çok şükür bebekte bulaş yoktu. Açıkçası toksoplasmayı geçirdim mi geçirdiysem ne zaman geçirdim bilmiyoruz ama risk varsa kesinlikle amniyosentez istiyorlar. Şuan her ihtimale karşı doramycin diye antibiyotik kullanıyorum. Eğer bebekte bulaş olsaydı ekstra bebeğe de antibiyotik başlayacaklarını söylemişlerdi. Biraz uzun oldu ama kısaca özetlemek gerekirse; kaçıncı haftasın bilmiyorum ama hamileliğin başında bu virüsün bebeğe bulaşma ihtimali %15 kadar çok çok düşük, ama bulaş olursa bebekte hasar bırakma ihtimali var. Ama oda kesin değilmiş bırakmayadabilir. Burada yüzlerce kişinin aynı sorununu okudum bazısıyla konuştum. Daha bebeğe bulaş olanı görmedim. Amniyosentez yaptırmanı istediler mi?