ilayda_2309 uzman perinatologlarin dedigine gore 3′lü tarama testinin dogruluk payi %60larda falan. 2′li test riskli oldugunda 3′lü yapilabilir diyorlar ama bence ikili test riskliyse direkt fetal dna yapilmali kesin sonuc icin. İkili test yaptirilmali ama 3lü 4lü test onermiyorum. Bunun yerine fetal dna yapilabilir. Şeker yuklemesinde de, ben gereksiz görüyordum, cunku internette bazi doktorlar aynen şoyle diyordu “annenin kilosu ve hamile kaldigi yaş normalse, bebegin kilosu ve suyu iyi ise, ailede diyabet oykusu yoksa, seker yikleme testine gerek yok” diyordu. Ben acken eli ayagi titreyen biri degilim, yiyip kilo almayan, alsa bile cok cabuk verebilen biriyim. Genc yasta hamile kaldim, bebegin kilosu suyu iyi, ailemde seker hastasi yok. Ama sirf doktorum israr etti diye seker yukleme testi yaptim. Sekerimin cikmayacagindan yuzde yuz emindim sanki ama 160 cikti tokluk sekerim. Şok oldum. Bu bebegimde ödeme sebep olabilir, bebeklerin kilosuna suyuna etki edebilir. Erken doguma sebep olabilir. Allah korusun bebekte ödem olursa ya da âni kilo alimi olursa mecburi sezaryen olabilir. Annenin sagligi da tehlikede oluyor. Ben seker yuklemesini gereksiz goruyordum bazi doktorlarin aciklamalarindan dolayı, fakat suan ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha anladim. Kisacasi 2′li test yaptir. 3′lü önermem (dogruluk payi ikiliye gore daha da dusuk oldugu icin) , seker yuklemesini kesinlike oneririm. Bunlar sadece kendi deneyimlerim gozlemlerim. Yine de doktorunuza danisabilirsiniz🦋