Merhaba hanimlar, ben de doğurdum 😅
Normalde Istanbul da yaşıyorum. Eskisehire anneannemizi ziyarete gelmistik. 1 hafta kalip donmeyi planliyorduk. 19 martta da sezeryan tarihi alacaktik ancak oğlum biraz aceleci davranarak Eskisehir de doğdu 🥹
11 mart sabahi saat 7:30 da birden suyum geldi, ona uyandim. 35. Haftada oldugu icin hemen hastaneye gittik. Ilk gittigimiz hastane haftasi kucuk oldugu icin müdahale edemeyeceklerini soyledi, sanirim yenidogan üniteleri yoktu. Sonra eskisehir şehir hastanesine gittik. Hemen aciklik muaynesi ve ultrason yapildi. Hic aciklik yoktu be bebek makat gelisliydi. Nst ye baglandim. Orada hafiften sancilarim basladi. Sezeryan olacagi icin hemen servise yatirdilar ciger gelistirici igne yaptilar. Ancak benim dogum sancilarim basladi be 5 dk da bire düşmüştü. Tekrar nst ye baglandigimda duzebli araliklarla 70-100 arasi sancilar vuruyordu.
Hem merak ediyordum acaba dogum sanciai nasil bir sey suyum gelir mi vs diye cunku benim bastan beri tercihim sezeryandi.
Ama bebek hic dogum pozisyonuna girmediği icin bunlari yasamadan planli sekilde sezeryana gidecegimi düşünürdüm.
Merak ettiginiz seylere dikkat edin evren şov yapip merakinizi gideriyor 🤣🤣🤣
Sancilar boyle olunca tekrar açıklık baktilar ve 1 saat olmadan 5 cm aciklik oluşmuştu. Ciger gelistiricinin 2. Dozunu bekleyemeden hemen ameliyathaneye aldilar beni. Ama bu surecte doktor, hemsire ve ebelerin yaklasimlari o kadar iyiydi ki, beni o kadar guzel motive edip sakinlestirdiler ki haklarini ödeyemem. Ameliyathaneye girdigimde duygusal da bir yapim oldugu icin biraz aglamaya basladim istemsizce ama tamamen duygu bosalmasi. Anestesi doktorum cok tatliydi spinal yapabileceğini soyledi ama ben tamamen uyumak soyedigimi belirttigimde hic ikiletmedi tamam guzelim diyip genel anestezi ile bebegim doğdu.
Anestezinin dozunu da o kadar guzel ayarlamis ki cok guzel uyandim. 35. Haftada oldugu icin kuveze alinabilir denmisti bana ama uyandigimda bebegim yanimdaydi. Ağlıyordu, yani cigerleriyle ilgili de bir sorun yoktu 45 cm, 2580 gr muhtesem tatlilikta bir oglum olmustu.
2 saat kadar ayilma odasinda bekletiyorlar tum takipler yapiliyor bebek zaten yanimda o süreçte. Biraz kendime geldigimde hemen temas ettirip emzirme surecine gectik. Erken dogmasina ragmen emme refleksi yerindeydi ilk kavrayamadi memeyi ama simdi ucu kopacak zannediyorum o kadar guzel kavriyor 😅😅
Karna bastirma asamasi evet biraz can yakiyor ama kanama kontrolu icin yapilmasi gerekiyor. Kesinlikle tavsiyem depend alim yaniniza 1 paket kadar. Cok rahat ettim kanaman biraz fazlaydi çünkü nirmal pedle ya da lohusa pediyle rahat edemezsiniz. Sonra ozel odaya aldilar ben yine hemen emzirmeye calistim hatta yarakta oturur pozisyonda beni goren ebeler sasirdi 😅
Ama annelik ic gudusu iste o an agri sizi bile hissetmedim tek derdim bebegim kolostrum yani ilk agiz sutunun her damlasini alsin, kuveze girmeden evimize donelim. Kolostrum hemen geldi zaten hafif sıkınca, süt geliyor yani hic korkmayin sabir cok onemli ve gelsin gelmesin mutlaka emzirmeye calisin bebek zaten refleksiyle doguyor yeterki sutum gelmiyor, emeniyor diyip vazgecmeyin.
12:19 da dogum gerceklesmis ben saat 6 da ayaga kalkip yurudum hemen. Oncesinde de zaten oturabiliyordum. Sonra takilirken ve cikartilirken hissetmedim bile. Ilk ayaga kalkisim kolay oldu kendinize guvenin, dimdik durmaya çalışmayın hafif kambur durun hep karsiya bakin.
Cook uzun anlattim ama ben bu deneyimi yasadigim icin cok mutluyum iyiki bu devlet hastanesinde olmus bu doktorlarla gerceklesmis doğumumuz🥰
Yorumlarda merak ettiginiz her seyi sorabilirsiniz seve seve yanıtlarım🥰
Ve dip not: sezeryani yapan doktor bugun bana cift rahimli oldugumu soyledi. Asla boyle bir bilgim yoktu tabii usg ile anlasilan bir sey degilmis rutin bakildiginda.
Oglum ill gebeligimdi ve tek gün korunmasiz iliskide tutmustu. Cift rahime sahip olup bebek sahibi olamayanlar icin de bi umut isigi olsun bizim hikayemiz 💙🙏🧿