tanhc arkadaşlar merhaba. doktor şeker yüklemesi önces evde ölçüm yapmamı istedi. bu sabah ölçüm yaptım. açlık şekeri 86, yemeğe başladıktan 1 saat sonra tokluk şekeri 76 çıktı. tokluk düşük mü bilgisi olan var mı? değerler sizde nasıldı?
Seyma_yldzz Canım açlık 60-90 /tokluk 120-130 mg olmalı ama bir kaç gün ölçersen daha iyi sonuç elde edebilirsin. Bir de tokluk şekerinde 1 saatlik ve 2 saatlik olarak var. Yemek yedikten 1 saat sonra tokluk şekeri baktırabilirsin. Diğeride yemekten 2 saat sonra baktırabilirsin. Aslında değerlerini doktora atsan veya sağlık ocağına gidip göstersen. İyi olabilir
tanhc Seyma_yldzz Doktoruma atacağım ama 3 gün ölçüm yapmamı istediği için şu an atmak istemedim fikir almak istedim. Tokluk şekerim düşük gibi geldi ama düşük olması bir sorun yaratır mı bilemedim. Bir de ben günde 1 defa açlık ve tokluk ölçümü yapmayı düşünüyordum. Doktorum da öyle demişti ama siz nasıl yaptınız acaba?☺️
Seyma_yldzz tanhc 1 defa yeterli olur açlık şekeri için 8-12 saat aç kalmaya dikkat edin. Tokluğuda kahvaltı yaptıktan sonra 1- saat geçtikten sonra yapın birde tekrardan 1 saat geçtikten sonra yine yapın isterseniz hem 1 saatliği hem 2 saatliği görmüş olursunuz. Banada tokluk şekeriniz düşük geldi ama ilk olduğu için telaş yapmayın inşallah bir şey olmaz. Diğer günlerde düşük çıkarsa doktorunuz yönlendirir şeker yüklemesi yaptırdınız mı acaba birde gebeliğinizin kaçıncı haftasındasınız
Mesalerem tanhc bazen ikinci saatte yükselebiliyor. Özellikle karbonhidrat tüketildiği zaman. Birinci saat düşük hissettiğimde ikinci saat ölçüyorum daha yüksek çıkıyor.
tanhc Seyma_yldzz Teşekkür ederim. Şeker yüklemesi yaptırmadım. Öncesinde takip edelim dedi doktorum. 27. haftadayım. Bir de açlık şekerini ölçüp hemen kahvaltı yapıp 1 saat beklememe gerek yok değil mi? İstediğim zaman kahvaltı yapıp 1 saat bekleyebilirim herhalde. 😁
Seyma_yldzz İnternetten baktım şimdi canım tokluk şekeri için 70-140 arasıda olabilir diyor öyle olunca çok düşükte olmuyor 🌸
tanhc Basakparlar bundan da kaynaklı olabilir belki çünkü ben kahvaltıda ekmek bile yemiyorum. Çok minimal kahvaltı yapıyorum enerji veren bir şey yoktur bu sebeple düşük çıkmıştır belkide.
tanhc The_momm hayır istemedi ama ben sanırım bugun bakacağım. o arada kalan 1 saatte de bir şey tüketmemem gerekir değil mi?
Seyma_yldzz tanhc tabi tabi açlık şekerinizi ölçtünüz istediğiniz zaman kahvaltınızı yapın yaptıktan 1 saat sonra tokluk şekerinizi ölçün ama yediğiniz şeylere dikkat edin onlar çok etkiliyor. Özellikle dışarıda satılan poğaça tarzı şeyler doktorum yeme demişti bana. Yumurta süt peynir hafif ve sağlıklı şeyler tüketin inşallah güzel sonuçlar çıkar 😌
tanhc Basakparlar öyle yapıyorum ama 2. saati ölçmek için de yine beklediğim 1 saatte de bir şey tüketmemem lazım herhalde onu merak etmiştim
Basakparlar tanhc gebelerde 1. Saat önemlidir 2. Saati ölçmenize gerek yok ama tercih sizin isteğe bağlı ölçebilirsiniz
tanhc Seyma_yldzz aynen öyle dikkat etmeye çalışıyorum ama çok zorlayıcı bir şey bu şartlarda sağlıklı beslenmek. çok teşekkür ederim inşallah🥰