Hasret18ayaz Kızlar merhaba kedimin kafasinda bir yara çıktı ordaki tüyler döküldü veterinerimize gönderdim fotografi mantar olabilir getirin bir bakalım dedi birazdan goturcem ama çok korkuyorum hamileyim ya banada bulastiysa 3 yaşında oğlum var ya onada bulastiysa çok huylandim kadiniyorum durduk yere başına gelen var mi
LadyX Hasret18ayaz hayvanlardan insana bulaşabilen bir rahatsızlık olduğunu düşünmüyorum. Kedinizin aşıları tam mı?
Nilayy95 Hasret18ayaz malesef mantar insandan hayvana bulaşıyor. Elinize eldiven giyip ecosin tablet bulun ve onunla yıkayın kedinizi. Ve bağışıklık için iğne yaptırın. İllet bir hastalık. Tüm bedenini ele geçirmeden dediğimi uygularsanız kurtulursunuz. Elinize eldiven geçirip o bölgenin ordaki tüyü şöyle bi çektirin hemen elinize geliyorsa kesin mantar
NoName_ Hasret18ayaz merhaba daha hamile değilken sokaktan aldığım kedimden bulaştı bacağımda çıktı uzun bir süre krem kullandım kedimdekilerde geçti zaten sürekli kendini yalaması ve yara yapması huy oldu 1 ay kadar önce yine yalayıp karnını tahriş ettiğini sandık veterinere artık buna bir çözüm bulalım diye gittik mantarın tekrarladığını söyledi krem sprey şampuan hap bütn tuşlara basıyoruz eldivensiz krem sürmüyorum karnına dokunmuyorum 15 haftalık hamileyim şuan ve mantar olduğunu öğrenmeden önce bacağımda bir kızarıklık fark ettim büyümüyor ama geçmiyorda kaşınmıyorda mantar olduğunu öğrenince kedimin acaba mantar mı dedim bu süreçte bir ilaç kullanabilir miyiz bilmiyorum ama cildiyeye de gitmedim randevu bulmak zor,bacağımdaki şeyde geçmeye başladı. Hamilelere ve çocuklara çabuk bulaşıyor malesef siz bakımını ilaçlarını yaptırın eğer mantarsa
Hasret18ayaz LadyX aşıları tam ama maalesef mantar hayvandan insana bulaşıyor ve bulaşan nadir rahatsızlıklardan veterinere de sorduğumda bulaşabilir dedi
Happyka LadyX hayvanlardan bulaşan hastalıklar çok var yakında Esenyurt’ta birisi kör oldu kedi yüzünden
LadyX Hasret18ayaz Umarım size bulaşmadan yavrucağı da bu rahatsızlıktan hemen kurtarabilirsiniz. Çok çok geçmiş olsun 🙏🏻
0ozge Paniğe kapılmayın, daha önce çok mantarlı kedi baktım hiçbirinde bulaşmadı, aşıları da tamsa sorun yok baticon ve yara pomadı iyi geliyor yaraya kıaa sürede geçer
Hasret18ayaz 0ozge teşekkür ederim inşallah mantar değildir cunki kedimde hamile ve onunda doğumu yakın bugün yarın bekliyorduk biranda neden böyle bir yara çıktı anlam veremiyorum
ibcmom Hasret18ayaz mantar canım benim kedide de oldu. batikon ile sil sonra terbisil sprey sık öyle 2 günde hallettik biz bu büyüklükte bi mantarı. gecmezse solüsyon ile yıkama yapar vet korkma bisey olmamıştır insallah
Anonymouse Hasret18ayaz Maalesef mantar 🥹 Arkdaşımın böyle küçük başladı tedavi etti şimdi başka yerde dökülme ve ıslak yata oluşmuş daha da büyük 🥹 Umarım hemen tedavi edilir ve tekrarlamaz. Çok geçmiş olsun..
Selim_Alparslan Hasret18ayaz canım ablam veteriner hekimi ona sordum şimdi fotoğrafını attım cevap bekliyorum
Selim_Alparslan Hasret18ayaz Madecasol Bepanthen ve furacin krem alsınlar eczaneden uygulasınlar yaraya diyor.
Hasret18ayaz Cnsl9802 mutlu resim üzerinden yükleyip linki kopyala yapıştır yaparak yükleniyor internette de baya araştırdım ama
Cnsl9802 Hasret18ayaz Hasret18ayaz geçen sene yaşadık biz 1 ay falan veterinere götürdüm sürekli mantar aşısı kuduz vs hepsini yapmışlardı yarayı temizlerken sürekli eldiven kullandım biraz titizlikle yaptık çok şükür bulaşmamıştı ama mantar aşıları çok pahalıydı en son yenilerde 1200 tl gibi bi rakama yaptırdı bi arkadaşım
LadyX Happyka evet evet Allah korusun o parazitleri biliyorum o yüzden iç dış parazit aşıları tam olmalı evcil dostlarımızın aynı zamanda tabii ki karma aşıları ve kuduz aşısı da şart. Düzenli takibi yapıldıktan sonra insana zararı olmaz demek istedim
Meryemld Cnsl9802 ben kedilerime 2 günde bir fulkonazole ilacını vererek kurtuldum. Sizde deneyin kediniz için. İnsan ilacı vet kliniklerinde yok
Cnsl9802 Hasret18ayaz yani bize direk buna mantar dedi 1 gecede böyle dökülmüştü sabahın köründe götürmüştük biz
Anneolmakisteyenkedi Benim kedimde oldu mantar zaten aşısı var kedi için hem de iyileştiriyomuş 1 haftada geçiyo bana da bulaşmadı bi sıkıntı olmaz orasına çok dokunmayın
Hasret18ayaz Cnsl9802 biz asilara para vermiyoruz şükür veteriner eşimin kuzeni o hallediyor ama ben bulasmasindan korktum gebeligimde riskli
Nilayy95 Hasret18ayaz geçmiş olsun sizi bezdirmeden kurtulursunuz inşallah. Benim daha önce iki kedim vardı ikisini birden bulaştı sonra bize. Baya yıpratmıştı bizi. Ama ecosin tablet ile yıkamak kurtardı