Merhabalar öncelikle normal doğum ısrarıyla başlayıp sezeryana döndüm dostlar ama korkmayın hepinize hayırlı doğumlar inşallah 🙏🏻
- Haftada edt tehlikesi ile 3 gün hastanede yattım aldığımız ilaçlar sancılarımı hiç hissettirmedi ve ondan sonra vücut ağrılarım yüküm iyice artmıştı annelik mi dersiniz iç güdü mü normal doğuramayacağımı hissettim eşimle birlikte ortak karar aldık 35-36. Haftada sezeryan yapan doktoruma geçiş yaptım kendisi bebeğimin ileride olduğunu suyumun fazla olduğunu söyledi suyum 25. Haftadan beri fazlaydı bir türlü düzelmedi 10 mart için doktorumla anlaştık o gün gelince heyecanlıydım hastaneye erken gelmeye çabalamadım burda beklemek daha zor kızlar sabah 9 gibi buradaydık yatışım yapıldı korkusu stresi iyice çöktü bu süreçte bol bol dua ettim yakınlarımdan dua istedim. Nst bağlandı sancım çıktı ama ben hiçbir şey hissetmedim doktorum o şeyle ilk beni aldı korkuyordum ama belli etmemeye çalışıyordum bol bol şa ilahe illallah ya mübdi ayetel kürsi okudum. Spinal için korkutmuşlardı genel anestezi istedim ancak doktorum bebeğe ve bana gaz sıkıntısı yaşatabilir dedi doktoruma güvenerek son dakika spinale döndüm. Yarım saat içinde doğumum gerçekleşti doğumhanede bi noktaya kitlendim ve hep dua ettim. En ufak hiissetiğim şeyi titremem mide bulantısı oldu hemen ilerlemeden doktorumla paylaştım ki ani bir şey olmasın . Doğum sonrasında odaya geçtim gazım çıkmadan hiçbir şey yok dediler açıkcası 12 de odaya geçtim 5e kadar gazım gelmedi ama yaptım dedim sıcı şeyler tüketebilirsin dediler yediğim şeyler kesinlikle şekersiz kayısı hoşafı ve sütlaç yedim su içtim az az sık şekilde bu neni ayakta tuttu ilk yürüyüş için baş dönmesi yaşadım kolonya ile hemşiremiz müdahale etti ilk yürüyüşümü kısa odada yaptım koltukta dinlendim sonra tekrar kalktım acısada yürüyün kızlar korse çok sıkar diye temiz bez çarşafla sarındım çok sıkmadan o da iyi geldi. Az az katı gıda da yedim ve her emzirme sonrası yürüdüm gece saat 3 te büyük tuvaletime de çıktım. Burada yazdıklarım benim tecrübelerim gazınız çıkmıyorsa sıvı ağırlıkşı başlayarak özellikle hoşaf sütlaç puding gibi ve bol su yürüyüş ile desteklerseniz çok çabuk toparlyacağınıza inanıyorum kızlar ben şükür iyiyim darısı sizlere olsun inşallah 🙏🏻