Beyzanrcnp
Diyetisyenle çalışma imkanınız varsa mutlaka diyetisyenle ilerleyin, gebelik haftasına göre bebeğin kilo almasına yönelik beslenme programı veriyorlar sizin de kilo alımınız ona göre oluyor, ben gebeligimin sonuna geldim uzmanla ilerledim inanın yine olsa yine o şekilde yaparım.
Çünkü hem neyi ne kadar yememiz gerektigini uzman ayarlıyor hemde beslenem düzeni oluşunca yeme tatlı atağı vs olmuyor.
Diyetisyen ile çalışmak istemezsenizde , ben tecrübelerime dayanarak bir kac öneride bulunayım.
Kahvaltı kesinlikle zorlayın kendinizi ve protein ağırlıklı kahvaltı yapın yumurta peynir vb ve kesinlikle karbonhidrat grubu da yiyin. Ara öğün vs hamilelikte olmazsa olmaz ztn ve böylece aksama da cok asiri yememiş olursunuz. Ara öğünler de meyve kuruyemis yoğurt kefir gibi ürünler vardi bende genelde. Bu ara yumurta sevmiyorsanız krep pancake yapabilirsiniz , ben yumurta sevmem ama bu şekilde tüketmeye çalıştım hep.
Mesela muzlu pancake yapabilirsiniz sabahları şeker atmadan içine , Yulaf unu kullanıp muzu ezip üzerine de tahin ve ceviz yanına da 1 bardak süt, birebir kendi liatemden bir tariftir. Inanilmaz doyurucu tok tutan ve bir gebe için besleyici bir kahvaltı.
Lütfen kendinizi uzun süre aç bırakmayın, normalde de cok zararlı ama gebelikte sık sık az beslenmek en güzeli 😊
Başkalarının dediklerini de umursamayın herkes kendisine baksın siz kendinizi ve bebeğinizi düşünün kilo gelir gider alınır verilir.( zamanında 30 kilo vermiş biri olarak yazıyorum😊🌸)