Psikiyatrik tedavi tamamlanmadan, ilaçsızdare edebilecek duruma gelmeden gebelik planlanmamalı. Malesef psikiyatrik ilaçlar bebek üzerine çok büyük zararları var. Bu zarar illaki fiziksel bir zarar olacak diye bir şey yok bazıları diyor işte ben kullandım bebeğim 1 yaşında gayet sağlıklı vs diyor ama işin arka tarafı öyle değil. Bu ilaçlar sinir sistemine etki eder, fiziksel zarar verebileceği gibi mental zararda verebilir. Yani ileride otizm, zeka geriliği, öğrenme güçlüğü gibi sorunlar ortaya çıkabilir çocuğunuzda. Görünürde sağlamdır eli ayağı düzgündür ama sinir sisteminin hasar alıp almadığına ancak çocuk 4-5 yaşına gelince emin olabilirsiniz. Doktorun bu konuda böyle sert bir tavır takınması haklı, hiç bi doktor göz göre göre bebeğe zarar vermek istemez. Ha şöyle kar zarar ilişkisine bakılır, eğer sizin psikolojik durumunuz bebeğin hasar alacak olmasından çok daha riskliyse ancak o zaman kullanmanıza müsade ederler, onda da bebeğin hasar alacak olmasını kabul etmeniz lazım.
İlaçsız şekilde terapi ile idare etmenizi öneririm ama diyorsanızki ben çok kötü durumdayım kendime ya da çevreye zarar verme eğilimim var diyorsanız o zaman ilacı kullanın tabi. Ama karşı karşıya olduğunuz riskleri de bilin