Zeynep2525 Arkadaşlar 37. Haftadayım, doktora gittim çatı muayenesi yapmadı. Ne zaman yapacaksınız dedim, yapmıyoruz doğum sırasında bakıyoruz dedi. Böyle bir şey yaşayan var mı?
dilaradoyan Zeynep2525 evet benimde hiç öncesinde çatı muayenesi bakılmadı. Doğum anında kontrol edildi
Ro21 Zeynep2525 eee çatınıza bakmadan nerden bilecek normal doğuma müsait mi değil mi diye? Son dakika mı karar verecekmiş nasıl doğum yapacağına?
Zeynep2525 dilaradoyan ilk kez duydum çok ilginç geldi. Sezeryandan önce anesteziyle filan görüşülüyor ya garip geldi
Zeynep2525 Ro21 anlamadım bende, doğum olacak gibi değilse sezeryana alacakmış. Sancı çekicem bir sürü sıkıntı sonra çatı darsa sezeryana.
Zeynep2525 deletedmom43191 gerçekten mi? kimden duyduysam direkt çatı muayenesi olduğu için bana garip geldi. Bebek büyük olursa, çatı darsa sancı çektikten sonra sezeryana girmek kötü olur
tecrubeliiannee Zeynep2525 bazı doktorlar doğum anında çatı açılıyor zaten diyerek muayene yapmıyorlar
deletedmom43191 Zeynep2525 tabiki gerçekten doğumdan önce el sürülmedi bana doğuma gittigimde bakildi hep farklı doktorlar farklı hastaneye gitmeme rağmen bakilmadi yani çatı dar konusu biraz uydurma yani bunca normal doğum yapan var sonuçta
Kvsr46kvsr Bende de yapılmamıştı çatı muayenesi. Zaten nst de sancı çıkınca açılmaya baktılar o sırada çatıyıda kontrol etmişlerdir diye düşünüyorum
Sazenin Zeynep2525 canım çatın müsait olsa bile yine çocuk kanalda takılı kalıp sezeryana alınabilirsin. Pelvisin çıkışı ölçülebiliyor çünkü sadece çatı muayenesinde. Giriş kısmı ölçülemiyor ve bebeğin başı da yumuşak doku olduğu için iç içe kemikler geçebiliyor dar dense de normal olabiliyor, geniş dense de sezeryana alınabiliyorsun o yüzden çatı muayenesi %100 sonuç vermiyor. Doktorların bi kısmı da bu yüzden öncesinde çatı muayenesi yapmıyor
Sazenin LaydQueen01 kendini kalmazsan acıtmıyor çok hafif bi anlık ağrı o kadar ama kasarsan doktorun muayene etmesi zorlaşır ve daha fazla ağrı hissedersin, normalde ağrılı bir işlem değil rutin gidilen kadın doğum muayeneleri gibi ama bunu elle yapıyorlar 😅