Merhaba kızlar okumayı en sevdiğim konuyu, benimde yazma sıram geldi çok şükür 🥹 18 günlük bebişim yanımda uyurken yazıyorum. 38+3te rutin muayenemize gitmiştik. Kordon dolanması ve bi kaç sebepten dolayı sezaryen ihtimali vardı ben suni ile yatış istedim. Gece yatış için gel dedi. Eve gittik doktorum bir yağ verdi onu içtim bolca kayısı suyu içtim. Pilates topunda açılma için hareketler yaptım. Dışarı çıkıp aksak yürüyüş yaptım bolca. Akşamda gitmeden güzelce duşumu aldım ve gittik. Yatışım yapıldı açıklığım 2 cmdi. Nstye bağladılar. Bide alttan bi ilaç koydular. Tam 5 dk sonra geri ilacı çıkarttılar. Kendi kasılmalarım düzenli ve yüksek çıktığı için şimdilik suni sancı vermeden kendi kasılmalarımla ilerleyeceklerini söylediler. Sancılarım ve açılmam kendiliğinden ilerledi Allah yüzüme baktı çok şükür. Ama yavaş ilerliyodu. Gece pilates topuyla hareketler yapıp birazda uyumaya çalışıyodum. Sabaha nişanım geldi öğleden sonrada suyumu patlattılar. Süreç boyunca hep hareketliydim. Dinlenip sürekli squat yaptım, pilates topundaydım. 8-9 kere 10kat merdiven inip çıktım. Bunların hepsi sancıları rahat karşılamamı sağladı. Açılmam 7-8deyken beni yoran sancılar başladı. Zorlayan tek şey sürekli alttan muayene edilmekti. En son açılmam 9 cmken canım ebem koridorda yürüyüş yaptırdı bana ıkınma gelince söyle dedi. Odaya aldı alttan yine baktı ıkındırdı ve 10 cm açılma tam gidiyoruz dedi. Doğumhaneye gidincede sanırım 10 dk içinde gerçekleşti her şey. Bağırmamaya, süreci yönetmeye adadım kendimi. Doktorumun talimatlarını dinledim sancı geldiğinde var gücümle ıkındım. Doktorum kesi attı ama inanın o an hissetmiyosunuz gerçekten. Bebiş çıktığı an bütün ağrı sızı da bitti dedikleri gibi☺️ 3 dikişim oldu. Dikişte korkulacak gibi değilmiş. Zor ama inanın çokta heyecanlı bi süreç. O heyecan sizi diri tutacaktır. Doğum yaptığım günü özlüyorum diyebilirim 🥰 Herkese su gibi doğumlar diliyorum 🌸