Mucizeebeybi 30+3 haftalığız tüp bebek doktorum 32 haftada bırak diyor kadın doğum doktorum doğumdan sonra da 40 gün daha kullanacaksın diyor. Sezaryen ile doğum düşünüyorum nasıl olcak bırakmazsam çok kanamam olmaz mı kafam çok karıştı sizler nasıl yaptınız
xEndless Mucizeebeybi Bende kullanıyorum doktorum bana doğumdan sonra 1 hafta daha kullanacaksın dedi sadece
TugceOrak Mucizeebeybi ben de kullanıyorum oksapar, doktorum henüz şu haftada bırak ya da doğumdan sonra devam et vs demedi ama burda çok fazla okudum doğumdan sonra kullanan. Takibinde olduğun doktorunun yönlendirmesi önemli bence canım
Zhdnl Mucizeebeybi merhaba bende tüp bebekle hamileyim bende doğuma kadar kullanacağım yani doğuma gün aldığımızda bir kaç gün önceden bırakacağız sanırım. Mesela başka basit bi işleme girdim bir gün öncesi bıraktım işlem günü dahil 4 gün kullanmadım bi sorun olmadı. Bir de kuzenim sezaryen doğum yaptı o da doğumdan sonra 1 kutu kullanmış yani 10 gün o normal gebeydi sezaryen sonrası başka bir sebep için kullanılıyor. Oksapar kanda pıhtılaşma olmasını engelliyor galiba coraspin gibi kanı sulandırmıyor diye düşünüyorum coraspini genelde önceden bırakıyorlar çünkü
1_yagmur Bende kullanıyorum tüp bebek değil başka kadın doğum doktoruna gidiyorum bana da doğuma kadar kullanıcaksın dedi kafam karıştı şimdi
Mucizeebeybi 1_yagmur evet benim takip eden doktorum da doğuma kadar ve doğumdan 40 gün sonrasına kadar dedi
Mucizeebeybi xEndless benim ki niye 40 dedi acaba ya aniden bırakmayım diye diyeceğim ama 40 gün de kanamam olcak hem daha fazla foşur foşur olmaz mı 😢
Mucizeebeybi TugceOrak takibimi yapan doğum doktorumu dinleyeceğim ama foşur foşur kanama olmaz mı acaba
Mucizeebeybi Zhdnl Ne güzel seviniyordum bende 32de bırakacağım diye 😢 karnım büyüdü diye bacağımdan yapıyorum mosmor hep ve dizlerim tutmuyor artık çömelemiyorum. Oksaparda kan sulandırıcı 4binlik kullanıyorum . Tecrübeli anneler yazsa ona göre sorayım doktoruma
xEndless Mucizeebeybi Doğumdan önce bıraktırıyor doğum sonrası tekrar kullandırıyor heralde bende tam bilmiyorum orasını
Srpats Mucizeebeybi olmuyor canım benim ilk hamileligimde doğumdan sonra kullandım aşırı kanamam olmadı normal düzeyde.
Mucizeebeybi Kkardelenn1 5mayıs doğum için günümü bile aldım şimdiden ne zaman bırakacağımı demedi 40 gün doğumdan sonrada kullanacaksın dedi sadece
Zhdnl Mucizeebeybi Ne yapalım az daha sabır sizin az kalmış ben daha 15. Haftadayım 🥹 ben 4 gün ara verdiğimde morluklarım geçmişti tekrar morarma olmadı 3 haftadır bende karnım büyüyünce nereden vururum acaba diye düşünüyorum bacak daha çok mu acıtıyor artık iğne de yakmıyor ilk zaman ilaç yakıyordu
Yazmelegi_ Mucizeebeybi doğuma kadar kullandim doğumdan sonra da 10.gun kullandim ama tup bebek segil
Nymphadoraa Mucizeebeybi sezaryenden bir gün önce bıraktım doğumdan sonra iki hafta daha kullandım ilk doğumumda. Bir sıkıntı yaşamadım. İkinciye hamileyim bunda da böyle olacak nasipse
Mucizeebeybi Zhdnl Çok şükür az kaldı ben bir kere ara verdim tutunma kanaması olduğunda bırak dedi 5.gün onda da geçmedi morluklar simsiyah oluyor morluk. Bacak çok acıtmıyor damara gelince bir morartıyor o kadar dizden 5 parmak yukarı dış bacak kısmına doğru olacak şekilde yapabilirsin
Aysenur_0046 Mucizeebeybi ben şuan 29 haftaligim benim doktorum tüp bebek asilama ve riskli gebelik doktoru geçen ayki kontrolümde oksaparı ben bırak diyene kadar bırakmayacaksın dedi corasprin de kullan demişti gebeliğin başından beri ama ben gerek duymadım onu ilk kızımda da sadece oksapar kullanmıştım corasprin kullansaydım ama tekrar bu ayın sonuna gidicem kesecekti doğuma 1 ay kala
Limse Mucizeebeybi 2020 de ilk gebeliğimde doğuma kadar kullandım. Zorunlu sezeryan olsuğu için bir gün önceden bıraktım. Doğumdan sonrada pıhtı sorunu olöasın diye 2 aya yakın yine kullandım. Şiödi 2. Ciye hamileyim yine aynı şekilde devam endişelnmeyin ve kadın doğum doktorunuzu dinleyin. Bebek kordondan kan akışından beslendiği için ihmal etmeyin iğneyi.
NurCeren00 Mucizeebeybi doğumdan sonra vücut kendini yenilerken pıhtı oluşturuyor ve allah korusun ani anne kayıpları vs genelde bu sebepten oluyor 2-3 ay kadar devam ediyor benim doktorumda. Hatta ilk doğumumda hamilelikte kullanmandan daha önemli lohusalıkta kullanman demişti. Hiç fazla kanamam olmadı. Hatta normal regliden daha az miktarda kan geldi ve 10-15 gün bile süremedi.
Elif222 NurCeren00 evet benim arkadaşıma doktoru söylememiş neyi kanaması geçirdi maalesef. Şuan iyi. Bende şimdi gebelikte kullanıyorum doktor doğumdan sonra kullanma dese bile kullanmayı düşünüyorum çok etkilendim arkadaşımın olayından
Mucizeebeybi NurCeren00 pıhtılaşma sorunumun olup olmadığını bilmiyorum aslında trombofili testi yaptırmamıştım tüp bebek doktorumda nolur nolmaz oksapar kullandırdı. Mecbur kullanacağım artık mahvolsam da 😔 bacaktan vurmaktan mıdır bilmiyorum ama dizlerim gitti çömelemiyorum yerden bişey alamıyorum rahatça kiloda yok pek