ipekveatlas kızlar yarın annemler uzun yola cıkacaklae malum oruclu olmayacak kimse onu belirtiyim önce, ben simdi poğaça hamuru yoğursam sabaha kadar bekleyebilir mi?? yoksa mayaladıktan sonra yapmam mı gerekir
Pinarkorkmazer ipekveatlas bekleyebilir evet ben buzdolabında bekletiyorum yapacağım zaman önceden çıkartıp hamurun oda sıcaklığına kadar gelmesini bekliyorum sonra şekil veriyorum
ipekveatlas Pinarkorkmazer aa tamam teşekkür ederim o zaman şimdi hamuru yoğurup direkt dolaba mı atayım uoksa önce mayalansın sonra mı atmalıyım?
Pinarkorkmazer ipekveatlas hayır önce mayalanması lazım 40 45 dk falan daha sonra hamurun biraz havasını alıp iyice kapağını kapatmanız lazım ki buzdolabında üstü katılaşmasın. Pişirmeden bir bir buçuk saat önce de çıkarıyorum ki oda sıcaklığına gelsin
Elacihangir ipekveatlas bekleyemez bence mayalandıktan sonra bir saat dursa bile yine devam ediyor pişmesi gerek diye biliyorum ,çok yapışıyormuş gibi oluyormuş
5134 ipekveatlas çok ekşi kokuyor bana göre bence mayalanip hemen tepsi mayası yapıp pişirmek lazım öyle hem yumuşak hemde maya kokmuyor.Siz nasıl tercih ederseniz 🥰