Mervemrdo canım böbrek genişliği ile down sendromu hiç mi hiç alakalı bişey değil ve bu yıl o kadar duydum bunu hangi doktor böyle saçma şey söylüyor artık cidden benim oğlum 2020 de doğdu pandemi çocuğu ve 20. Haftada böbrek büyümesi görüldü doğuma kadar bakıldı ve 33 haftalık olunca böbrekler 17 24 ölçüm yapıldı kilosu 3800 dendi ve doğum gerçekleşti doğunca böbrek ölçümü ne hikmetse 10 a 8 di ve 10 olunca normal sayılıyor pamdemi diye oğlumu sünnet ettiremedim ama sünnet olan hemen düzeliyor dendi ve HİC DOWN SENDROMU GİBİ SACMA BİSEYLE BAGDASTİRMA YAPİLMADİ 5 yıl önce olmasina rağmen şuan böbrek büyük hala evet ama 3 aya bir ultrason görüyor başka bişey olmuyor ha suda var ilk doğunca koruyu antibiyotik verildi bize 6 aya kadar 1 ml içiyordu sonra ben kullanmak istemiyorum antibiyotik dedim ve kesildi verilmeye biliyor Muş ama her ultrasonunda idrar verdik enfeksiyon varmı diye şükür bu yaşına kadar olmadı 1.5 yaşına kadar pamukla temizledim altını sonra tuvalet eğitimi verdim ve pipi yi hep pamukla silmeye özen gosterdim o zaman her 10 erkek bebeğin 2 di böbrek kanal genisligi ölçümü olduğu söyleniyordu ben yine hamileyim ve perinatoloji ye gittim erkek dedi bende bu durumu anlattım bunda da böbrek kanal genisligi olduğun korkuyorum diye oda şuan ki oran o zaman dan daha fazla ama böbrekleri normal dedi şuan Her 10 çocuğun 5 inde böbrek kanal genisligi tespit ediliyormuş ama çocuğum gayet aktif gayet haraketli yani hiç bir sağlık sorunu yok benimki 33 haftalık doğdu için gözleri oluşumu tamamlayamadi gözlük kullanıyoruz hipermetrop gözlerimiz ama sizin zaten 38 olmus Allah’ın izniyle tamamlamıştır olusumu ve emin ol doğunca sadece bakilcak ve düşüş olsa bile takip yapicakalar oğluna başka bişey yok ama ileriki aylarda sondali film çekiliyor bide protein kaçağı varmı diye sen sünnet yaptır ilk ayında belki ona bile gerek kalmaz emin ol