ElmaSsi Ast-Alt değerlerim yüksek geliyor. Sebebini bulamıyoruz. Gebelikte Karaciğer enzimleri yüksek olan var mı? Nasıl bir yol izlediniz acaba? (AST 123 - ALT 172 bugün güncel. Normal aralığı 20-30 olması gerekiyor)
Lunapark ElmaSsi benim yüksek ama gebeliğime bağlı değil normalde de yüksekti ilaç kullanıyorum yıllardır,hamilelikte de devam ediyorum.dokturunuz ne diyor sizin için peki ?
Nergiznane ElmaSsi 3 ay bende yasamistim bulantilarim cok fazlaydi ona bagliykis bulantilarim azaldikca normale binmisti
ElmaSsi cakmakez Kolestazı gösteren başka sebep yok o yüzden niye yükseldiğini bulamadık. Gastroentroloji görsün bir de dedi.
ElmaSsi kvsrbrn Hayır. Kolestazı gösteren başka sebep yok o yüzden niye yükseldiğini bulamadık. Gastroentroloji görsün bir de dedi doktorum
ElmaSsi Nergiznane Hmm… 27. Haftadayım. Yani 7. aya girdik artık. İlk üç ay kadar olmasa da hala bulantılarım var. Onunla ilişkili mi bilmiyorum
Anonim111 ElmaSsi Kullandığınız vitaminlerden kaynaklı olabilir mi? Bazı doğal içerikli vitaminler enzim yüksekliğine sebep oluyor belki doktorunuz bir kaç gün ara verdirip test edebilir.
nevaneva ElmaSsi herhangi antibiyotik ilaç kullandınız mı benim bir ara 60 küsürlere çıkmıştı antibiyotik içiyordum oyüzdenmiş kolestaz bendede yoktu bide doktorum 300 lerde olursa sorun teşkil eder normal seninki demişti. Antibiyotik bittikten 1 ay sonra falan düzeldi
ElmaSsi ElmaSsi Güncelleme: Gastroentroloji ile görüştüm. Ultrasonda bakıldı. Safra kesesinde çamur ve çok sayıda milimetrik taşlar görüldü. Genel cerrahi ile görüşeceğim. Uygun olursa ameliyat olacağım. Aksi taktirde erken doğuma sebebiyet veriyormuş. Çamur kanalları tıkarsa riskleri varmış.