Kucumsu Merhabalar, İlk doğum için Bilkent Şehir Hastanesinde isteğe bağlı sezaryen yapılıyor mu acaba yoksa illa ki normal doğum süreci beklenip bir sorun olursa mı sezaryene alınıyor?
Dian Kucumsu 19 saat suni sancı çektikten sonra açılma olmayınca sezeryana aldılar ve ben tansiyondan dolayı perinatoloji takipliydim ona rağmen normal doğum için cabaladilar
5_erkek_annesi Kucumsu risk yoksa sıkıntı yoksa bekletiyorlar bütün devletler maalesef ki bende 3 normal doğumun ardından bilkent şehir hastanesinde 1 sezaryan doğum yaptım bebeğim kaka yapmıştı 12 saat beklendi normal doğum olsun diye kafası inmedi bir türlü sıkıntıya giriyordu bebek acil sezaryana aldılar
busebasaran06 Kucumsu Bilkent şehir hastanesi normal doğum politikası olan bir hastane, eğer bir sorun yoksa normal doğum öneriyorlar ikna etmeye çalışırlar. Bence en doğrusu da bu :))
Kucumsu 5_erkek_annesi 35+3’teyim şu an ve makat geliş. Eğer 37-38’e kadar dönmezse illa bekleyelim diye diretirler mi diye düşünüyorum ama söylediklerinize bakılırsa bekletebilirler gibi :( kaka yapınca hemen almaları gerekiyor diye duymuştum hep
Dian Kucumsu Ben Bilkent şehir hastanesinde tansiyon kontrolündeydim 30. Haftada tansiyondan dolayı yatış yaptım idrarda protein az çıkınca taburcu oldum her hafta tansiyonumu alıp kontrole gidiyordum bana en geç 38 de doğuma alacağız dediler son olarak 37+4 te kontrole gittim nst de sancı çıktı yatış yaptılar tansiyonum yatista iyiye gidince alttan fitil verdiler ama sanciyi hissetmiyordum açılma da hiç olmadı gece 3 kere makine ötünce sabah vizite gelen doktorlar acil sezeryan dediler 15 dakika içinde karar verip sezeryana aldılar 15 dakikada ameliyat bitti bebeğin sağlığı daha önemli deyip bu kararı aldılar makinenin otmesinin sebebi ise bebeğin kalbinin 3 kere yavaşlaması
5_erkek_annesi Kucumsu dönmezse normal doğum olmaz zaten canım bende kaka yapılınca hemen alırlar sandım ama almadılar takip ettiler sürekli doktor risk gördüğü zaman aldı
Kucumsu busebasaran06 kime göre neye göre en doğrusu? :) Önemli olan bebeğin de annenin de sağlığı, hem fiziksel hem psikolojik olarak. Bence siz de herhangi bir doğum şekline çok şartlamayın kendinizi. Sezaryen olmak zorunda kalıp çok fazla üzülen anneler gördüm.
busebasaran06 Kucumsu yazdığım yazı da eğer bir sorun yoksa cümlesinin altını çiziyorum. kimsenin kendini bir şeye şartladığı da yok bu arada
tbmn Kucumsu Benim suyum gelmişti 24 saat içerisinde doğum yapmam gerekiyordu suni sancı almama rağmen açılmam olmadı sonra vajinal fitilden sonra açılmam olunca doğumum başladı açılmam olmasaydı sezeryana alacaklardı.
Kucumsu tbmn Dian Nasıl sabrettiniz tüm bunları beklerken? Şimdiden nasıl olacak diye düşünmekten uyuyamıyorum 🥹
Cacaege Kucumsu hiç endişe yapmayın gebeliğinizi zehir etmeyin hersey olacağına varıyor 🌸takılmayın bebiş basıl gelmek istiyorsa öyle geliyor
tbmn Kucumsu Düşünmeyin düşününce stres oluyorsunuz ilk hamileliğinizse bişey bilmeden gidiyorsunuz daha iyi oluyor. Benim ikinci doğumumdu az çok başıma gelecekleri biliyordum stres yapıyordum zor bir doğumum oldu şükür bebeğime kavuşunca bitti herşey bol bol dua edin