Melissayda Amin inşallah canım benim 🤲❤️evet riskli gebelik perinatoloji bölümündeni takipliyim. İlk 3 ay sorun yoktu sadece 1 düşüğüm vardı ama ilk 3 ay hem özel hem devlet hastanesine gidiyordum doktorlar normal gördü herşeyi normalde gidiyordu. Çok şükür bugüne kadar kanamam da olmadı hiç. 3.ay doldu ailemin yanına geldim şehir değişikliği yaptım ankaraya gelince doktorlar riskli gebeliğe aldı. 1 düşüğüm ve eşim uyuşturucu kullandığı için bebeğe geçme olasılığı durumundan dolayı birde 2 hafta gelişimi ileri gidiyordu hep. Ankaraya gelmeden önce özeldeki doktorum çok iyiydi nazal kemiği olsun ense kalınlığı olsun kalbi beyni her yerine baktı sağlığı gayet iyi demişti ve 10+5 haftalıkken kız demişti 2 li teste gerek yok dedi ama ben yine de yaptırayım dedim ikili test normal çıktı ne zaman ankaraya geldim sorun çıktı. Önce beyninde küçük küçük kistler var dediler sonra 2li test normal olduğu halde 3 lü test yaptılar bu sefer kist yok ama 3lü test riskli down sendromlu olabilir amniyosentez dediler amniyosentez sıvısını da aldırmadım. Sonra da bana plesenta previa var dediler. Valla geldiğimden beri o var bu var demedikleri kalmadı. Önceden de leep olmuştum şimdi tektirar rest yaptılar patoloji sonucunda da hala mevcut çıktı bunlara rağmen şimdi bilkent normal doğum diyor son dakika karar vereceklermiş sancım tutup gittiğimde o telaşla oturup patoloji sonucum bu leep oldum plesenta previa var falan diyecekmişim. Hangisini söyleyeceksem o can havliyle. Birde şimdi plesenta yukarı çıktı diyorlar özele gittim çıkmamış hala aşağıda diyor o yüzden Son kez Bi hasat Süt hocaya gidecem bakalım o ne diyecek diye. 😔