Busra_karsu 1 haftalık bebişim var ve 1 haftadır kurtulamadık. Bugün geldik evimize. Allah için emzirme dışında sarılık nasıl atlatılır. Emiyor besleniyor ama çok uyuyor. Bu çocuğu nasıl uyanık tutarım tekrar hastaneye yatmak istemiyorum nolur akıl verin.
269522 Busra_karsu bol bol emzir saat başı en geç emzir biraz mama da verebilirsin göğüslerin tekrar süt dolana kadar da mama ver gündüz öğlen sıcak olduğunda hava açık havaya çıkar güneş görsün biraz inşallah toparlar canım uyanması için ensesini gıdıkla burnunu sık topuklarına gıdıkla hafif vur uyandır bir şekilde toparlar inşallah merak etme
Girlmama Busra_karsu bolca emmesi (ya da mama içmesi) ve kaka yapması lazım eğer bilirubin değeri yüksekse beynine etki etmemesi için fototerapi tedavisi uygulanmalı doktorunuz ne diyor bu duruma
Busra_karsu deletedmom43191 valla hastaneden telaştan sormayı unuttum açıkçası. Işın tedavisi gördük baya açıldı rengi ama hala var tabi suratında ve gözlerinde sarılık. Mama da aldım takviye ediyorum. Ama çok uyuyor canımı çok sıkıyor bu durum. 2 kere git gel yattık hastanede. Bu sefer gitmek istemiyorum açıkçası. 😞
Rmak1100 Fazla giydirmekte çocuğun sarılığını tetikliyormuş geçen 1 yaşında kızı olan akrabamızdan öğrendim yaz ayında doğmuş kızı o da sarılık geçirmiş öyle dedi fazla giydirmekte sarılığı tetikliyormuş dedi
Busra_karsu Rmak1100 bunu öğrendiğim iyi oldu. Çok fazla sıcak ortamda bulundurmayayım o zaman çok teşekkür ederim
zerdali__ Busra_karsu korkamayin ilk bebeginiz sanırım,bol bol emzirmeye çalışın.Sut az olsa bile emdikçe artar.Mama verin.Allah kolaylık versin ıslak mendil degincede uyaniyorlar,ıslak olduğu için biraz soğuk oluyor
Ben-Hurem-Sultan Busra_karsu ilk doğumumda oğlumun değeri 17 di. 18 de içeri alıyorlar. O zaman götürdüğüm hastanede çalışan ebe tanıdığım vardı. Sarılık açlıktan oluşur aç olduğu için sarılık olur ve sürekli uyur demişti. Eve git şekerli su ver demişti . İlk başta vermek istemesemde çocuğumun gözünün içine kadar sarı olunca hemen 2 gün verdim tabi bol bol da emzirdim. Uyuduğu yerde uyandırırdım. Uyanmadığında topuğunu veya burnunu ufak ufak sıkardım emzirirdim . Biz bu şekilde atlattık.
minnakhanimmm Busra_karsu bacaklarını güneşe doğru uzat güneş görsün bide sarı ışık veren lambalar var ondan kullan geçer inşallah bide emzirme sıklığını arttir
1Atlas_dunyam Busra_karsu 21 çıkmıştı bizi de 1 gun yattık ama sonra değer düştü 15 günden sonra azalıyor zaten
Queen3524 Busra_karsu bizde geçen hafta yüksekti evin sıcaklığını 23 dereceye indirdik, gece lambasını mavi ışık olarak ayarladık, 2 saatte bir emzirdim 5 e düşmüş