Kbrmsl Kızlar gebelikte idrar yolu enfeksiyonu yaşayan varmı doktor bana urocare diye tek doz kullanımlık bi ilaç verdi ama ben kullanmaya biraz korkuyorm bebeğe bı zarari olur diye kullananlar varmı acaba enfeksiyonda bebek için riskli
Minnakpopus Kbrmsl benim ilk gebeliğimdede vardı bu gebeliğimdede var. Doktorum aksef 500mg verdi ve kullanmalısın ilerleyen enfeksiyonlar hem bebeğe geçebilir hemde erken doğumu tetikleyebilir dedi.
nevaneva Kbrmsl ilk gebeliğimde enfeksiyon ilerlemiş haberm yoktu keseden sızıntı şeklinde suyum geliyordu erken doğumla bebeğimi kaybettm şuan tekrar gebeyim 2 haftada bir baktırıyorum enfeksiyonuma ve doktor toz veya antibiyotik verdiğinde kullanıyorum enfeksiyon bebeğe daha zararlı emin olun. O tozda bebeğe zarar vermiyor hamilelikte kullanılabilen bir ilaç çünkü
hatice_aygun2 Kbrmsl zararlı olsa niye versin doktor yani anlamıyorum enfeksiyon ilaçtan daha tehlikeli ilk kızımda 9 ay boyunca çektim ne ilaç verildiyse kullandım benimki bekarkende vardı ama hamilelikte ona göre ilaç veriliyor zaten şuan ikinciye hamileyim gene var doktorumun verdiği krem haplarla rahatladım
Kbrmsl Minnakpopus banada verdi ama bebeğe bişe olur diye korkuyorm kullanmaya çekiniyorum acıkcası ama çok batmalarda oluyo rahatsızım baya
tugcebaby1 Minnakpopus ay sizden Allah razı olsun bugun doktor bunu verdi ama adam internetten araştırıp verdi resmen kullanırken tereddütte kalmıştım demekki kullanılabiliyor
Minnakpopus Kbrmsl ben 3 ayrı doktoruma sordum 3 ündende aynı cevabı aldım. Korkuyorum ama dediğimde erken doğumdan daha çok kork kullanmazsan dediler ve sustum. İçiyorum suanda. O yüzden ihmal etme
Srukiye Bana da doktorum tek kullanımlık şaseden vermişti. enfeksiyon karın ağrısı yapmıştı bende, tek kullanımlık ilaç bende faydalı oldu. Zaten doktorunuz hamile olduğunuzu biliyorsa ona göre bu ilacı vermiştir. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum
Minnakpopus tugcebaby1 Eğer hala için rahat etmeyecekse canım başka doktora git onada danış istersen ancak o da ya antibiyotik yada tek kullanımlık ilaç fitil vs verecektir. Monural kullandım ben ama sana verdiği ilacı netten araştırdı diyorsun o nasıl doktorumuş öyle ay😮
tugcebaby1 Minnakpopus ne bilim bir kaç ilaç baktı şüphelendim eczacıda kullanabılırsın dedi idrar kültürü pozitif geldi sürekli idrara gidiyorum kasıklarım ağrıyor geçmiyor bu enfeksıyon deliricem
Minnakpopus tugcebaby1 kullan canım ihmal etme. Enfeksiyon gerçekten tehlikeli. Benim ilk gebeliğimde 9 ay boyunca geçmedi sürekli bişeler içmek zorunda kaldım. Kendimi bildiğim içinde hemen tahlil verdim önlem amaçlı hiç belirti yoktu ama çıktı şimdi antibiyotik kullanıyorum bende riske atmamak gerek
Kbrmsl nevaneva enfeksiyonun ilerlediğini hiç farketmedinizmi acaba belirti yokmuydu vardı yoksa pek önemsemedinizmi
nevaneva Kbrmsl ilk gebelik acemiydim belirtimde yoktu bilgimde yoktu devlette takipliydim doktor hiç idrar tahlili vs yapmamıştı bilgilendirmemiştide birgün suyum az az gelmeye başladı öyle kese delinmiş meğerse şimdi çok dikkat ediyorum 2 haftada bir tahlil veriyorum doktor söylemese bile
Kbrmsl nevaneva bana saolsun sağlık ocagındaki doktor test istedi baktı sonra o toz olan ilaçtan verdi kullandım 1 ay sonra tekrar istedi gene verdim çok dikkat etmek lazım sizinde basınız saolsun çok üzüldm rabbim kimseye yasatmasın kaç haftalikti bebeğiniz 😥
Sosyalbiri nevaneva Ahh ben de aynı sebepten geçen ay 24 haftalıkken doğum yaptım. 1 hafta yaşadı yavrum😔. Benim şikayetim yoktu ve anladığım kadarıyla idrar testimde felan da çıkmamış. Kanda crp gebeliğim boyunca en yüksek 8.8 olmuş kimse ilaç da yazmadı. Çok üzgünüm. Neden olmuş diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Benim de kesem delinmiş doktora gittiğimde doğum başlamıştı maalesef🥺. Doğumda öğrendik koryoamniyonit olduğumu. Crp doğum öncesi bile 4.6 idi.