Gamzecebecii ben 20 gün oldu doğum yapalı canım, öncelikle korkma herkesin doğumu farklıdır ben ağır anlatırım sen belki hafif atlatırsın, öncelikle bu süreçte kabız olmamaya çalış ameliyat sonrası kabızlık çok zorluyor çünkü, kayısı hoşafı bulundur mutlaka yanında hem süt yapar hem de kabız etmez , bol bol depend al yanına ilk günler kanaman yoğun olursa kullanirsin , sütüm inmedi diye dert etme benimki 5 gün sonra geldi gümüş kapak al o göğüs yarana iyi gelir , eğer göğüs uçların çıkık değilse slikon uç var onu da yanında hazır bulundur bir de mama al yanına gerekli olursa verirsin ben ilk günler verdim belki sen gerek bile duymazsin sütün hemen gelir gelelim ameliyata , belden uyuştururlarsa korkma aşırı acılı bir işlem değil sakin ol derin nefes al kendini bırak zaten uyustuktan sonra acı hissetmiyorsun onlar da sorar zaten sana sık sık hissediyor musun diye , bol bol dua oku sonra bebeğin doğunca seni odaya alacaklar ilk saatler biraz zor olacak dikişlerin acıyacak bu normal kalkıp otururken dikkat et , başın falan döner belki biri yanında seninle olsun hep lavaboya falan giderken ben ameliyattan 4 saat sonra yürüdüm gazımi da çıkardım gece , yürürken yere bakma karşıya bak sakin ol yorulursan başın dönerse dinlen , bol yürüyüş iyi gelir çabuk toparlarsin inan zorluğu ilk1 hafta sonra acı elbet oluyor da çok değil, yanına bitter çikolata ve kahve al mutlaka kahve ic narkozun etkisini cabuk atarsin Rabbim kolaylık versin, aklına takılan olursa sor yine cevaplarım 🌸