Linaa90 benim erkek kardeşimle aramda 1.5 yaş var, küçüklüğümüzden beri çok iyi anlaşırız. Arkadaş gibiydik hep. Küçük kardeşimle onun (büyük kardeşimin) 3 benim 5 yaş var aramızda, onu daha çok kıskanmışız. Annem daha çok zorlanmış. Korkmanız çok doğal, benim de oğlum 3 yaşına girecek, ben de plansız hamileyim şu an. Aralarında 5 yaş olmasını vs istiyordum ama hiç üzülmedim. Allah böyle takdir etmişse bizim için vardır bir bildiği. Çok şükür çocuklarımız şu an sağlıklı ama yarın bir gün bir hastalığı olsa vs kardeşine ihtiyacı olabilir. Yani bu düşünülen son ihtimal ama belki o zaman anlarız Allah’ın bizim için hayır verdiğini. Allah o durumlara düşürmesin kimseyi, evlatlarımızın sağlıkları daim olsun. Benim teyzem ikinciye hamileyken, testlerde çocuğun engelli olabileceği söylenmişti. O da eşine dahi sormadan aldırmış. Üzerinden 18 sene geçti ve hala çocuğu olmuyor. Bir tek oğluyla kaldı ki aldırdığı çocuk engelli doğmayabilirdi. Yani aldırmak ben inancı yüksek bir insan olduğum için bana hiç uygun gelmiyor. Sizde zaten aldırmayı düşünmüyorsunuz şu an gördüğüm kadarıyla. Aynı zamanda doğum yaptığım bir arkadaşım kızı 4 aylıkken hamile kaldı, o da çok ağlamıştı, üzülmüştü. Şu an ikisini de büyüttü, iyi ki diyor. Sonuç olarak demek istediğim gerçekten korkmanızı anlıyorum ama belki çok uysal bir çocuk olacak ve Allah size onu kolaylaştıracak. Eminim kucağınıza aldığınızda iyi ki doğurdum diyeceksiniz. Bunda da bir hayır vardır. Bir çocuğu büyütürken dahi zorluklarla büyütüyoruz, elbette yıpratıcı oluyor ama o günler hep unutuluyor, onlar iyi olsun yeter ki. Bazı arkadaşlar ikizlerden örnek vermiş çok doğru. İki tane minicik bebeği tek başına aynı anda büyüten anneler var, sizin yine 2 yaştan fazla olacak. İnşallah Allah yardımcı olacaktır. Allah size kolaylaştırsın. 😊🌻