nilmur0 Kızlar acil yardım. Dün tahlil yaptırdım enfeksiyon çıktı doktor ougmentin verdi kullanan var mı yardımcı olur musunuz
Sedaince nilmur0 ben iki kutu kullandım doktor verdiyse tabi ki kullanacaksın bi bildiği vardır elbette ☺️
Migrenligebe nilmur0 ben grip icin kullandim bir muddet, hemen toparladi beni. Hamilelikte veriliyormus
Sedaince nilmur0 kaç haftalıksın ben 32 yim bebeğim çok sağlıklı şükür 🙏 iki kutu kullandım bundan şimdi bi kutu daha başlıycam bence gebelere bu antibiyotiği yazıyorlar özellikle
Altnyllr Ben de 30+3teyim çok ağır grip geçiriyorum Dr.un dediğidir esas olan yok asla kullanma yok olmaz falan bunlara aldırış etme her gebelik kendine özgüdür ve kimse Dr.dan iyi bilemez çok cahilce yorumlar oluyor da bazen. Zaten Dr haftana uygun ilacı yazar içini ferah tut sen ne kadar iyiysen bebek de o kadar iyi mutlu.
Migrenligebe nilmur0 o ara kasinti durumum vardi antibiyotikten oldugunu dusunup yarim biraktim ama degilmis. Tamamini kullanacaktim yoksa
Burcak2307 Benim de diş ağrım için doktor yazdı Kendi doktoruma da sorup öyle kullanmıştım. Zaten prospektüsünde de hamilelerin kullanabileceği yazıyor. İlk 3 ayın içindeysen sakıncalı olduğu söyleniyor.
Momoz Aslında ilk 3ay ilaç kullanımı pek tavsiye edilmez. Sonrası içinse temelde 5 kategoriye ayrılır ilaçlar. A kategorisindeki ilaçlar hem insanlar üzerinde hem de hayvanlar üzerinde denenmiş olup herhangi bir zararı olmayan ilaçlardır. B kategorisindeki ilaçlar hayvanlar üzerinde çalışılmış olup fetusa zarar vermeyen ilaçlardandır fakat insanlar üzernde yapılmış olumsuz etkili bi çalışma yoktur. C kategorisindeki ilaçlar hayvanlar üzerinde denenmiş olup fetus açısından risk oluşturur fakat insanlarda denenmemiştir. Dkategorisi ilaçları ise annenin hayati bir riski yoksa kullanılmamalıdır kullanılmak zorundaysa bile doktor kontrolünde olmalıdır. Bir de X kategorisindeki ilaçlar vardır gebelikte asla kullanılmaması gereken ilaçlar bu kategoridedir. faydadan çok zararı vardır bu kategorideki ilaçların. Özetle Augmentin B kategorisinde bir ilaçtır o yüzden doktorunuz reçete ettiyse gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Umarım faydalı olmuştur sevgiler😇