Gulcee9 Onceki gebeligimde 8+4 de kalbi durmustu bebegimin. Bu hamileligimde 5 haftalıkken öğrendim ve toplam 7 kez doktora gittim ultrasonla bakmak için en son 12. Haftada gittim doktorum her sey yolunda bir sorun yok ense kalinligi burun kemigi falan her seyine bakti ikili test yaptik. Zaten sulandirici ve progestanda kullaniyorum. Ama bu sefer gittigimde 3 hafta sonra gel dedi bana ilk defa bu kadar uzun sure gitmeyecegim ve dun migrenim tuttu. Dunden beri kaygiliyim bebegim iyi mi acaba her sey yolunda mi diye surekli dusunup duruyorum. Bu kaygilarla nasil basa cikacagim. Zaten hic hissedemiyorum da bulantilarimda cok fazla.
canimbebegim0909 Gulcee9 rutin kontroller hep böyle ayda bir yapılıyor gebeliğin ilk zamanlarında stres vücuttaki kortizonu arttırıdığı için bebeğe de hiç faydası yok zararı var kendinizi rahatlatmaya çalışınn iyi düşünün iyi olsun biraz kötü bir şey yaşarsanız zaten hemen gidebilirsiniz doktora rahat olun 3 hafta hemen gelip geçecek ❤️❤️
ddefnos Gulcee9 canım yaşadığın stres bebeğin için iyi değil öncelikle bunu düşünmen lazım. Yaşadığın şey çok zor tabiki ama doğması gerekiyorsa senin olucaksa bu dünyada nasibi varsa sana gelicek kendini üzme bol bol dua et kendini meşgul tut birde boşlukta kaldığı zamanda insan sürekli iyi mi sağlıklı mi diye düşünüyor çünkü bunun sonu yok 9 ay çok uzun bi süre hem bebeğin hem senin için zaman geçmez stresten. Yusuf süresi dinleyebilirsin rahatlatıyor bence hamileyken çok dinlerim iyi geliyor manevi olarak sağlikla kavuşursunuz inşallah🧡
Annekuzusu06666 Gulcee9 bende öyleyim ya iki düşüğüm var korkularım fazla iki haftada bir doktora gidiyorum aceba iyimi diye 8 haftalığım bende
Kt52 Gulcee9 benimde bir oğlumvar sonra düşügüm oldu şimdi yine oğlum olacak inşallah on üçüncü haftadayım ufak problemler olduğu halde doktorum her şey yolunda dedi dört hafta sonrasına randevu verdi zor haftalar geçti bu saatten sonra bir şey olması otuzlu haftalarda olması ihtimali ile aynı demişti canınızı sıkmayın zaten üç dört hafta sonra hareketleri hissedeceksiniz stres en kötü şey herkes bu kadar kaygılanıyor
Gulcee9 ddefnos Sürekli dua ediyorum Allaha sığınıyorum Allahtan çalışıyorum yogunum boyle dusunceler genellikle aksam evdeyken geliyor. Yusuf suresini de dinlemeye baslayayim. Zaten mide bulantilarim da cok yogun aslinda ve doktor en son gittiğimde her sey yolunda bir sorun yok dedi cok sukur ama iste vesvese midir anlamiyorum aklima gelip gelip duruyor.
Gulcee9 Annekuzusu06666 Ben hafta da 1 gidiyordum 🙈bu hafta daha yarin 1 hafta olacak aslinda ama yine de aklimda kaliyor onceki gebeligimde cok baglanmistim tam annelige kendimi kaptirdim çok uzuldum bunda cok temkinli yaklastim kaptirmadim ama 12. Haftada hareket ettigini ve tam bebege benziyordu artik cinsiyetine kadar soyleyince çok heveslendim ve korkularim daha da artti aslinda.
Annekuzusu06666 Gulcee9 bende daha hareket falan hissetmiyorum ama duygularım çok yoğun Rabbim hepimize sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bende inan daha cuma gittim geçen hafta özeldeki doktorum 10unda gelmemi söyledi bende pazartesiye kadar sabredebilirmiyim diyorum belki cumartesiye alırım 🙏hem özel hem devlet takipli gıdıyorum ben zaten
Gulcee9 Annekuzusu06666 Sadece ozel hastahaneye gidiyorum. Devlette sira bulmak cok zor imkansiz gibi bir sey. Ama bende 3 hafta bekleyemezsem arada gitmek istiyorum ultrason iyi degil diyorlar diye aslinda birazda cekimserim yoksa bana kalsa haftada 1 veya en azindan 2 haftada bir giderim
Annekuzusu06666 Gulcee9 bende vallaha özelden sonra aradan 5 gün geçince devlete gidiyorum sonra 10 gün sonra yine özele gidiyorum
Gulcee9 Kt52 Bu icimi rahatlatti yani bende kendi kendime digeri 8 haftalikken kalbi durdu bu cuma 13 hafta olacagiz insallah yani doktorda her sey yolunda diye 3 hafta sonraya verdi geceleri uzaniyorum elimi karnima koyuyorum bir ufak belirti ver kucucuk bir isaret hic hissetmiyorum hicbir sey yok hissetsem sanki rahatlayacagim gibi.
Kt52 Gulcee9 doğumdan sonrada aynı kaygı devam ediyor ama bu normal bir şey annelik böyle.Herkes bunu yaşıyor stres yapmayın bu daha çok zarar hobi edinin başka şeyler düşünün derim ❤️
nevaneva Gulcee9 sizi çok iyi anlıyrum bende ilk gebeliğimde 23. Haftada suyum geliyordu erken doğumla kayıp yaşamıştım bundada ilk aydan beri hergün ödüm koptu doppler cihazı bile aldım kalp atışına bakarım diye acaba düşecekmi diye 3 ayı zor geçirdim bu seferde 24. Haftaya gelene kadar acaba suyum gelcekmi diye hergün korku kaygıyla geçiyordu ama bu süreçte en önemlisi bol dua edip hergün kuran okudum sağlıkla tutunsun güçlü olsun diye ve Allah ömür verdiyse iki cihan bir araya gelsede bişey olmaz sağ salim doğar oyüzden hep Allaha sığının korktugunuz an kuran okuyun gerçekten ferahlık geliyor ben öyle 28. Haftaya kadar geldim inşallah sağ salim 9. Ayda kucağımıza alırız 🥲 hareketleri hissedince içiniz biraz daha rahatlıyor
ysee Gulcee9 yani çok abartılı ggitmişsiniz doktora, artık kontroller ayda 1 olmalı zaten sürekli kontrole maruzz bırakınca durum degişmiyor. Bebeğiniz daha küçücük hissetmezsiniz tabiköi hele bir 22 haftalığı geçsin.. bir büyüsaün iyice. Bu kadar terlaş vve evham mnutlu bir süreç yaşatmaz size
Gulcee9 ysee Evet farkindayim ama elimde degil diger gebeligimde 2 hafta karnimda olu olarak kalmis o hamileliginde de surekli gitmiyordum. Ama bunda bir sorun varsa bari hemen bileyim istiyorum ve sonuc degismeyecek evet ama ultrasonda gorunce en azindan rahatliyorum.
Gulcee9 ysee Evet elimden geldigince kendimi rahatlatmaya calisiyorum. Dualar okuyorum sureler okuyorum ama icimin bir yaninda yogun korku var.
ysee Gulcee9 bunun hiçbirinize faydası yok. Tam tersi, gelişen benek motivasyon mutluluk ve güveni sevver. Rahatlığı sever. Bunu düşünün, iyi şeylere odaklanın. Yaşadınız ve bitti. Endişeli, korku dolu bir bebek istenmiyorsanız önce kendiniz değişin.