rabiali54 Merhaba , ben 36 haftalık hamileyim.16 gündür sorunsuz tutuyorum. Doktoruma danıştığımda , doktorum gebeden gebeye bu durumun değiştiğini ve bazı hususlara dikkat etmemi söylemişti. Her hafta kontrole ve nst gittim . Bebeğin su - kilo- hareketlilik durumunu sürekli takip ettik , ediyoruz. Beslenmeme çok dikkat ettim , sahurda muhakkak 2 yumurta , peynir , süt , fındık , ceviz , muz , 2 dilim ekmek yedim . Ve 24 saatlik döngüler içerisinde muhakkak 3 -3,5 litre su içtim . 16 gün boyunca iftarlarımda protein , salata , çorba eksik olmadı. Tatlı çok az yemeye gayret ettim.Vitamin ve demir ilacı kullanımıma devam ettim . Bu durum Bebeğin gelişiminde suyunda hiç bir sorun yaratmadı. Gün içi hareketlerini sürekli takip ettim .Tansiyon takibide yaptım. Açıkçası gün içerisinde açlık susuzluk tansiyon gibi sorunlar yaşamıyorum . Hareketliliği gayet güzel , kilo alımı haftasına uyumlu devamlı ediyor, çok şükür 🙏🏻 Lakin şunu belirtmeliyim , 32. Haftada zaten izne çıktım yani çalışmıyorum , 16 gündürde çok nadir oruçlu iken aktivite yaptım ( avm , market gezmesi gibi) . Ev işlerimi( temizlik , yemek gibi) günde 1-1.5 saati aşıp kendimi yormadım. İstediğimde uyuyup uyanabildim. Bu durumun zorluğu , oluru gebeden gebeye göre değişebilir.Gebeliğiniz zor geçiyorsa , gün içi çok sık acıkıyor susuyorsanız, bebek gelişiminde sorun olabiliyorsa , kan değerleriniz iyi değil ise , sürekli kendinizi doktorunuza kontrol ettirmeyecekseniz , kendiniz kendinizi ayrıca takip edemeyecekseniz kendinizi lütfen zorlamayın , risk almayın, dinimizce zaten gebeler , emzirenler için zorunluluğu bulunmamakta. ☺️