Esesta ben şehir hastanesine gidiyorum normal gebe polikliniği 12.haftada ikili test için Perinatoloji ye yönlendirdi. Randevu aldım 13+6 olduk. Muayenede doktor böbrek genişlemesi var dedi . 2hafta sonra gel sonuçlara bakalım hemde duruma bakalım dediler. 2 hafta sonrasonda gittiğimde genişlemenin devam ettiğini takip altında olmam gerektiği söylendi. Ayda 1,yerine göre 2 hafta 1 gel bakalım dediler. Gebe polikliniğine rutin gittiğimde onlar söylemediğimde fark edemedi. Durumu anlattım tekrar baktı sahiden de geniş baya diye. Detaylıda da aynı şekilde büyük çıktı. Fetal dna, amniyo sentez önerdiler istemedim. 35 haftalık olucak çarşamba günü inşallah aynı büyüme devam ediyo. İki böbrek de büyük ama sağ sola göre daha büyük biri 22 mm,biri 16 mm civarındaydı 33.haftada.Demem o ki anne karnında müdahale yok diyorlar doğumdan sonra geçer ilk idrarını yapınca yada erken sünnet öneriyolar. Stent takılıyomuş en kötü. Her 2 haftada bir hastaneye gidiyorum artık aynu şeyleri duymaktan sıkıldım. Ayaklarım geri geri gidiyo acaba bugün yine ne duyucam diye. İster istemez kötü hissediyorum. Onlarında yapabilecek bişeyleri yok. Şeker yüklenmesi yaptırmak istemedim. Şüphem yoktu hiç. Suyu fazla denildi yaptır şeker vardır en büyük erken dediler hiç bişey çıkmadı açlık 73 tokluk 113 gibi bişeydi. Ama şunu anladım gebe polikliniğindeki cihaz ile Perinatoloji bölümündeki cihazlar farklı bazen gebe polikliniğindeki doktor sistemdeki bilgilerden görüyo büyük ama ölçü alamıyorum diyo o yetki cihazda yok diyo mesela. Amacım sizi korkutmak değil sadece bilgi vermek. Elimizden gelen tek şey dua etmek şuanlık. Doğum yaptıktan sonra ilk iş her ne olursa olsun böbreklerine baktırmak. Tek bir doktora bağlı değilim devlet olduğu için 10 dan fazla doktor görmüştür. Hepsi de aynı şeyi söyleyince inandım artık yanlış bakılma falan değil. Sizde her ne olursa olsun ihmal etmeyin lütfen. Geçmiş olsun bu arada. Uzun oldu kusura bakmayın