minikkkk_patatessss Ben en son detaylıya gittim bir sorun ağrım olmadıkça gitmek istemiyorum zaten devlet hastanesine gidiyorum randevu bulmak ta zor yanlışmı düşünüyorum
Elifimsib minikkkk_patatessss doktorum detaylıdan bi ay sonra gelebilirsin demişti 22. Haftada detaylı yaptırdım biraz sıkıntılarım olunca 25 ve 26. Haftada üst üste kendi doktoruma gittim. 30. Haftada gelebilirsin bi sıkıntı olmadıkça ondan sonra muayene aralıkları biraz daha azalacak dedi doktorum
TugceOrak minikkkk_patatessss ayda bir muhakkak gitmemiz lazım canım. Sen kendinde bi sorun göremeyebilirsin ama Allah korusun aylık düzenli gelişiminde sorun olursa bunu sen anlayamazsın, ultrason ölçümlerinde belli olur. İhmal etmemek gerekir aylık rutin muayeneyi
Girlmama minikkkk_patatessss erken doğum riskin yoksa ayda 1 senin fark etmiceğin bir sorun olabilir bebekte bu yüzden gitmelisin
Ngny Bende 2 hafta önce detaylıya gittim. Doktor ayda bir gelsen yeterli dedi. 4 haftada bir gitmeyi düşünüyorum.
Zehrabas Bende en son detaylı ultrasona gittim aslında 24. Hafta ile 28. Hafta arasında şeker yüklemesi yapılıyor yaptırmak istersen gidebilirsin bu hafta aralığında ben yaptırmayı düşünmüyorum normalde ayda bir kere gidiliyor zaten bebek hareketleri düzenliyse ayda bir gidebilirsin zaten ondan sonra doktor sana şu sıklıkta gel diyebilir çünkü artık sonlara doğru muayeneler daha sık oluyor.
minikkkk_patatessss Zehrabas 30 da gitmeye niyetim var bir ağrım sızım kanamam acil bir durum olmadıkça
Glhayat_54 Zaten bi sıkıntı olmadığı sürece doktor 1 ay sonra gel diyor. Bende devlet takipliyim. Kontrole gittikten 1-2 hafta sonra falan 182′den randevu alınırsa, 15 gün sonraya versidiği için tam 1 aya denk gelmiş oluyorsunuz zaten.
minikkkk_patatessss TugceOrak bilmiyorum okadar önemlimi aylık gitmek ama zaten Allah korsuun bir skntı olursa çocuğumdan vazgeçecek değilim
TugceOrak minikkkk_patatessss ya Allah aşkına nasıl bir düşünce bu ? Biz ayda bir çocuktan vazgeçmek için mi gidiyoruz ? Ay yok sinirlenmek istemiyorum. İyi akşamlar
DogaMom minikkkk_patatessss mesele zaten çocukta bir şey varsa vazgeçmek değil ki önlem alınabilecek bir şey varsa ilaçlarla kontrol altına almak. Zamanında gitmezseniz önüne geçilebilecek bir şeyi es geçmiş olabilirsiniz o yüzden ayda 1 muhakkak gidilmeli.
sd18 minikkkk_patatessss sizin bilmediğiniz çok büyük bir sıkıntı olabilir müdahale edilebilecekken geç gittiğiniz için bebeğinizi kaybedebilirsiniz sağlığınızı kaybedebilirsiniz bidaha çocuk sahibi olamayacak duruma gelebilirsiniz nasıl böyle düşünebilirsiniz inanamıyorum gerçekten ayda bir gidilmesi gerekiyor son zamanlarda da 2 haftada bire düşer kontroller. eski kafalı olmayın eskilerde çok bebek kayıpları oluyordu bu sebeplerden! ve arkadaşların da dediği gibi vazgeçmeniz mesele değil sadece çok daha önemli şeyler olabilir Allah korusun.
ikimelekannesii22 minikkkk_patatessss zaten ayda 1 gidiliyor o haftalarda dogum yaklaşınca sık gidiyosun
kardelenimm minikkkk_patatessss doktor söylüyor zaten bir dahaki kontrole şu zamanda gel diye. Ama ayda 1 mutlaka gitmek gerekir benim doktorum beni 3 hafta da bir çağırıyor mesela.
Cnhavva minikkkk_patatessss bende bi ilk ogrendigimde 5 haftalikken sonra kalp atisi icin 7. Haftada bide 16. Haftada cinsiyet öğrenmek icin gittim yakin zamanda giderim tekrar 29 haftayim suan herhangi bi sorunum rahatsizligim yok hareketlerini de duzenli hissediyorum ozelde ilerliyorum bende saglik ocaginda bu haftalarda kan testi vs yapiyo ara ara onlar ariyo orda muayene oluyorum ama herkesin bunyesi farkli tahlillerimi vs yaptirdim kan degerlerim iyi herhangi bi rahatsizligim yok aslinda arayi cok uzatmakta iyi degil de son trimesterde zaten nst vs derken daha yogun oluyo gidisler benim 2. Trimester rahatti cok gitmedim
ayeylul-151 minikkkk_patatessss doktorum bana yabancı ülkede üç defa ultrasona giriliyor dedi sık girmek iyi birşey değil dedi ben sormuştum bir ay uzun geliyor bebek iyi mi kötü mü merak ediyorum diye o şekilde yanıt verdi
kardelenimm ayeylul-151 sık sık gitmeyin diye söylemiştir devlet hastanesimi acaba..? Ultrason bebeğe zararlıdır diye bilimsel bir şey yok ultrason radyasyon ışın yaymaz ses dalgalarıyla çalışır bana da bunu kendi doktorum söyledi
TugceOrak kardelenimm hayır anlamıyorum nasıl doktorlara gidiyor bu insanlar ya. Riskli gebeler 2 haftada bir gidiyor ona bakarsan onların bebeği ultra süper zarar görmesi lazım bu mantığa göre. Allahım yıl olmuş 2025 bu cehalet nedir ya
ayeylul-151 kardelenimm ben arayı açık bulduğumu söylediğim için o şekilde yanıt verdi özel Medikale gidiyorum 😊 evet bilimsel açıklama olmadığını biliyorum.