cylnmy ekmek kahvaltıda küçükse 2 dilim tam buğday veya çavdar
Diğer öğünlerde yarım dilim
Genelde sebze yemeği (et yemediğim için)
Ancak porsiyonları çok az. Çyarım porsiyon şekinde 1 saat arayla iki kez yiyordum.
Yani 1 porsiyonu 2 ye bölüp yarısını yiyordum ( aç kalkıyordum tabi) bir saat sonra kalan yarısını yiyordum.
Normal barbunya - patatesli bezelye vb yemekler dahi 1 porsiyon yükseltiyordu şekerimi.
Bulgur pilavı mercimek çorbası bile dikkat ettim tüketirken.
Pirinç pilavı , makarna vb hiç tüketmedim.
Kahvaltı ürünleri şekerimi yükseltmiyordu domates salatalık peynir zeytin doyana kadar sınırsız yedim şekerimi ölçtüm hiç yükselmemişti.
Onun dışında yaz ayına da denk geldi gebeliğim. Dondurma yedim tatlı olarak o da yemekten 2-3 saat sonra yarım yiyordum sadece.
Bir de yemekten 1 - 1 buçuk saat sonra kuruyemiş, yoğurt tüketiyordum.
Meyve yine sürekli ara öğün şeklinde.
Tabi ilk zamanlar her toklukta şekerimi ölçüyordum.
Mesela akşam yemek yedim 1.saat 130 fln da bir şey yemiyordum 90-100 lere düşüyordu 2.saat o zaman yiyordum.
Sonraları hangi yemek hangi miktar şekerimi kaça çıkardığını öğrendiğim için daha rahattım. Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Bir de yemeklerden sonra en az yarım litre su içiyordum ki şekerim hemen düşsün
Ayrıca 2 saatten fazla hiç aç kalmadım ya kuruyemiş ya yoğurt ya meyve tükettim.
4 saat aç kalınca şekerimi ölçtüğümde 110 karın üstünde çıkıyordu 120 vb (yemekleri de az yediğim için doymuyordum 4 saat aç kalınca iyice şekerim yükseliyordu)