ikibebeliannis Merhaba kızlar oğlum şuan kucağımda emiyor 1 ay 6 günlük olduk bile amca zaman vakit bulabildim yazmaya 💕Gelelim hikayeme İki kızım var benim ilk kızımda tam 6 saat sancı çektim İkinci kızım da 2.5 saat hep kendimi bu 3.çocuk kesin hastahaneye bile yetişemem falan diyordum öyle kodlamıştım başından beri herkes aynı şeyi söylüyordu 3.çocuk daha erken doğar falan 39.haftadan sonra günlük sürekli merdiven çıkmalarımı doğum egzersizlerimi falan arttırdım temizliğimi yaptım günlük ev silip süpürüyordum neyse 23 Ocak sabahı kontrolüm vardı gittim sancı falan çıkmadı o gün çok yorgundum evleri falan hiç ellemedim akşamına banyoya girdim çıktım wc de peçeteme hafif pembe leke geldi.Ama sancım falan yok içimi bi heyecan kapladı kalktım banyo wc temizledim iki sepet çamaşır düzledim her yeri temizledim ama sancı falan yok leke gelmeside kesildi saat gece 12 gibi hafif karnımda kasılma başladı acıtmıyor ama kasılma olduğunu hissediyorum ne olur ne olmaz diye eşim kayınvalidemi çağırdı çocukların başında dursun diye o geldi sancılarım yarım saate bir başladı kayınvalidem yat uyu daha gerçek sancı değil bunlar dedi İyi ki uyumuşum 2-2.5 sat uyudum gece saat 4;30 kalktım kan geliyor benden sancılarım da 10-15 dk bir ama kan gelince korktum eşim uyandı hazırladık hastahaneye gittik Sancım çıkmıyor açılmam da bi parmak kadarmış ama hissediyorum sancım var bana git bi iki saat yürüyüş yap kahvaltı yap gel dediler ama o sıra sancım 5 dk 3 dk ya bir geliyor neyse o sancıyla gittim kahvaltı ettik 2 saat yürüdüm geldim sancılarım düzene girdi 3 dk bir Ama yine makina da sancı çıkmıyor açılmam bi parmak kadar Bana eve git dediler ama ben yerimde duramıyorum 2 dk bir düştü sancım açılmam hala yok Ben gidemem eve gidersem evde doğururum dedim İki saat daha yürü gel dediler Tam ikşmsaat swuat çektim merdiven indim çıktım ama iniliyorum resmen saat 11 oldu eşim en son kızdı bi oda ayarlayın bize diye Yurtdışındayım Bize bir doğum odası ayarladılar Girdim sıcak duş aldım pilates topunda yuvarlandım durdum sancıdan ölüp ölüp diriliyorum ama ebe geldi sütümü sağdı açılma için fitil attı bana mısın demiyor saat öğlen 2 yi geçti hala açılmam yok. En son 3 tü beni makinaya bağladılar tekrar çok yoruldum ama o sıra fakat sancılar da öldürüyor beni yerimde duramıyorum bebeğin kalp atışında bi aksaklık gördüler saat 17 oldu Doktor geldi kalp atışında sıkıntı olunca geldi suyumu patlattı idrar yerime birşey soktular illet birşeydş sürekli elleri içimdeydi açılma kolaylaştırmak için Allahım ne kötüydü su patladıktan sonra açılmam 3-4 cm dedi Saat 6 idi açılmam 6-7 olmuş ebe hızlı ilerler nefesimi kontrol et diyor ama ben ölüyorum dua ediyorum Allahım çocuklarım sana emanet diye o kadar kötüyüm saat 18:45 gibi ıkınma hissim geldi bana ıkınma bebek strese girdi ittirmiyor kendini dedi eşim kollarımı sımsıkkı tuttu 2-3 ebe kollarıma bastırıyor doktor geldi kalp atışını sürekli kontrol ediyor beni sakinleştirmeye çalışıyorlar sürekli ama bilen bilir o ıkınma hissini çok kötüydü en son saat kaç bilmiyorum bi geldi his baktılar başını gördüler bıraktılar bacaklarımı sıkmayı 6-7 ıkınmada anca geldi Allahım ne zordu yırtılmam çok az dedi Beneğim doğdu hemen kucağıma verdiler ama hala berbat bi sancım vardı plesemtayı çıkarttılar falan 1 saat bebeğimle ten tene temas ettik Hemen ağrı kesici istedim doğum sancısı gibi bi ağrıydı adet olur gibi agrı tam 2-3 gün sürdü düzenli ağrı kesici aldım fazla hissetmedim Böyle işte kızlar hep 3.daha erken gelir derler ama her doğum kendine özelmiş Gece 12 de başlayan sancılar akşam 19 da bitti İlk iki doğumun şu gibiydi benim
ikibebeliannis ikibebeliannis doğumdan hemen sonra emzşrdşkten sonra kalktım kendi duşumu kendim aldım bebeğimle 3 gün hastanede yanlız ilgilendim burda taburcu olayı yok maalesef Dogum sancı esnası zor ama doğumdan sonrası çok iyi dikiş yerlerim 5-6 günden sonra asla acımadı şuan çoktan iyileşti her işimi kendim yapıp ediyorum 💕çarşamba kırkımız çıkıyor evet normal doğum sancısı zor ama sonrası mükemmel
NeslihannnnN Acaba öbür doğumlardan fark eden neydi sizce ? Öbür doğumlarınızda pilates yürüyüş ya da hareket daha mı fazla yapmıştınız acaba , Allah analı babalı büyütsün bu arada sağlıkla büyüsünler inşallaj bu zamanlar unutulacak inşallah ❤️