Bbeerrnnaa 3′er yada boyutuna göre 4′er kabak
Patates
Patlıcan
Domates
Soğan
Her birini soyup küp küp doğradım, limonlu suda iyice yıkadım süzdürdüm. Büyük bir kabın içine ben domates biber birlikte kullanıyorum. 1,5 - 1,5 yemek kaşığı salça koydum. Hemen hemen 2 yemek kaşığı tuzz koymuştum galliba az gelmişti eklemmiştim sonradan biz baharatlı sseviyoruzz karabiber pul biber kimyon koydum tercih miktarıma gööre. Sıvı yağ ve tereyağ kooyddum heepsini gööz miktarı koydum. Bazıları yaplı sulu seviyor. Tereyağı parça parça attım. Hepsinni iyice karıştırdım birbirine ben 1 kg yakınn sottelik kuşbaşı et kullandım. En son onlarıda attım kaba karıştırdım. Sonra büyük güvecimin içine doldurdum en üste iki üç diş sarımsağı sıkıştırdım 1 lt civarı su ekledim içine yağlı kapşıdı ıslattım buruşturdum ağzzını kapladım kapağını kapattım arada karıştırarak pişirdim ama genniş tepsi de pişmesi daha hızlı oluyor. Ben 2,5 saat pişirdim özellikle güveç olsun ddiye ama gereksiz görüyorum.. 200-220 derecede pişirdim bu arada ara ara hep dipten karıştırdım yanmasın diye tüm malzzemeleri koy karıştır at fırınna yani