Melove belden aşağıda verilen ilaç farklı bir ilaç ikisinin de avantajları dezavantajları var. Belden aşağı diye tabir edilen anestezide de sizin uyuştuğunuzdan emin olunduğu an bebeği çıkarırlar. Belden olan yani spinal anestezide avantajınız genel anestezideki uyuma uyanma sürecini yaşamazsınız, dikişleriniz bitince odanıza çıkarsınız. Belli bi süre ağrıları hissetmezsiniz. Boğazınızda bi tahriş sızı yaşamazsınız genel anestezinin %80 inde yaşanır bu ben çok aşırı detaya boğmak istemiyorum sizleri. Yani aslında anksiyete sahibi gebelerde,belden uyuşmayan gebelerde, çok acil sezaryene alınması gereken vakalarda genel anestezi istendi bizden. Onun dışında hep spinaldi. Özel hastanelerde süreç biraz daha arz talep meselesi ben üniversite hastanesindeydim. Henüz kendi adıma bi doğum tecrübem yok ama seçim şansı sunulsaydı ben gördüğüm ve bildiğim kadarıyla spinal tercih ederdim. Ama derseniz ki dayanamam görmek istemem ortamı kaldıramam- ki emin olun sürekli sizinle ilgilenen konuşan sürekli yanınızda hemen başınızın yanında bi anestezi teknikeri olacaktır- o zaman genel anestezi yapılabilir tabiki. Biri kötü biri iyi demek yanlış olur herkesin kişisel tecrübesi kapasitesi farklı.