Papatyam_42 Kızlar şimdi ben 5+3 haftalığım sağ yumurtalığımda da 3 cm kistim var kistim kanama yaptığı için hamileliği öğrendikten sonradan beri ağrım vardı yattım hep şimdi daha iyiyim uzun süre ayakta kalabiliyorum vs şimdi ben temizlik yapsam bebeğe kiste bi zararı olur mu keseyi daha yeni bu hafta gördük yoksa biraz daha beklemelimiyim temizlik için evim baya büyük bi ev zor oluyor temizliği
Loveis Papatyam_42 canım bunun kararını biz veremeyiz dimi. Yani sen kendi bedenine göre karar vereceksin. Haftan küçük ama aynı zamanda kistin de varmış nasıl tetikler bilemeyiz. Böyle durumlari takipli olduğun doktora sorman daha mantıklı ve sağlıklı olur.
KumpirsMom Papatyam_42 yani ben yavaş yavaş yorulmadan gerekirse dinlene dinlene yapardım temizliğimi bir günde değilde günlere yayar oda oda bölüm bölüm bitirirdim doktorunuz yatmanız gerektiğini söylemediyse hareketsiz kalmanızda iyi değil kaslarınızın güçlenmesi için zaten yürümeniz lazım aman aman ağır işlerden kaçınarak kanepe koltuk çek it yapmadan normal temizlik yapardım yani ama tabi doktorunuz bu ağrılar sonucunda size ne dedi o önemli önce
Papatyam_42 KumpirsMom şimdi benim 2 kedim var koltuklarım fazlaca tüyleniyor koltuklarımı süpürmek zorluyor beni normal zamanda da koltuk ağır süpürge ağır it çek yapıyorum çünkü her yer tüy oluyo doktorumda ilk 3 ay kendime çok dikkat etmem gerektiğini söyledi kistim normalde olması gerektiğinden büyük ters birşey yaparsam yumurtalığımın ters dönebileceğini söyledi doktor
Papatyam_42 obiranne3 doktorum 3 ay kendime çok dikkat etmem gerektiğini söyledi bir dahaki randevumda 13 martta sürekli evde olunca batıyor ev bana😂
KumpirsMom Papatyam_42 o zaman cevap belli canım 12/13 haftalarına kadar yat dinlen sadece zaruri ihtiyaçların için kalk tuta biliyorsan bi yardımcı abla tut evini temizletmek içinde Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🤲🏻
Papatyam_42 KumpirsMom amin inşallah teşekkür ederim bakalım dediğiniz gibi olmadı yardımcı abla tutucam
KumpirsMom Papatyam_42 öyle yapın sizin sağlığınızdan ve bebeğinizden önemli değil doktoru dinleyin boşverin ev temizliği yerin dibine batsın siz iyi olunca o halolur🤲🏻
AnayimBenAna_ AnayimBenAna_ o da gelmiş burda yap bişey olmaz desinler diye post açmış işte :) doktor ne bilsin
Papatyam_42 TugceOrak evet doktorum söyledi ama tipik ev hanımları gibi bende kendimi biraz olsun iyi hissedince acaba yapabilir miyim diye sorguladım
TugceOrak Papatyam_42 afedersiniz ama boşverin evi dışkı götürsün, kendiniz buraya risklerinizi sıkıntılarınızı sıralamışsınız, doktorunuzun 3 ay dikkat et dediğini de yazmışsınız, ben size yarın evi temizleyebilirsin desem yapacak mısınız ?
Papatyam_42 TugceOrak kendimi tam olarak anlatamamış olabilirim ama buraya yazıp sorma amacım sizlerden izin almak değil aynı sıkıntıları yaşayan kişilerin deneyimlerini öğrenmek istedim yoksa tabikide sizlerin yap demesiyle yapacak değilim
Ecemom_ Papatyam_42 burada sana yavaş yavaş yap temizliğini ben yaptım bir şey olmadı diyenler olacaktır. İstersen bu tavsiyelere uy ama şunu unutma (Allah korusun) bebeğini kaybettiğinde kimse burada senin için üzülmeyecek çünkü onlar bebeğini kaybetmemiş olacak. Biraz acı konuştum ama riskin varken aklının ev işinde olması biraz sinirlerime dokundu
Papatyam_42 Ecemom_ sürekli evdeyim ve öğrendiğim günden beri yatıyorum bir süre sonra göze batıyor ama bebeğimden önemli değil tabiki zaten soru olarakta ne zaman başlayabilirim diye sormuşum hemen yarın yapmıycam hoş
TugceOrak Papatyam_42 hanımefendi doktorunuz dinlen yapma demiş buradaki başka birinin deneyimi önemli mi gerçekten ? Artık bazı başlıkların insanlarla alay etmek için açıldığını düşünüyorum.
Ecemom_ Papatyam_42 doktorun ilk 3 ay kendine çok dikkat et kendine demiş. Yakınında bir yakının varsa ondan rica et ya da temizlikçi tut o yapsın. Bebeğini riske atma. 3 ay dinlen dediyse 3 ay dinlenmen iş yapmaman gerektiği için demiştir doktorun demi?
Papatyam_42 Ecemom_ temizlik yapabilir miyim diye sormamıştım bir çok şeyi yasaklamıştı ama dediğim gibi kendimi iyi hissedince bi acaba mı dedim kendime bir sonraki randevuma kadar zaten öyle bi işe kalkışmam