Hicrettt Eveeet, kızım hala inmedi ve hergün yürüyorum , günde 3 tane hurma yiyorum, merdiven inip çıkıyorum ama göbeğim hala yukarıda. 20 Mart 40.cı haftamız oluyor. Bebek nasıl iner ? Başka yöntem var mı acaba? 🤔
Baby_B Hicrettt 37 deyim bende Karnim asagi indi gecen hafta,bebekte inmis baya doktor dedi Hareketli olunca,yuruyus yapinca faydasini gördüm Bir de yere bir sey dusunce vs gunde ortalama 3 kere egiliyorum illa,sanki o da fayda etti😂
Smysr Hicrettt dogumda 6 cm açıklıkla bebek hala yukardaydi😂 en son doktor müdahale ederek kanala girmesine yardımcı oluyorum dedi
elifbsraaa1 Egzersizler ve Hareketler • Yürüyüş: Günlük 20-30 dakikalık yürüyüş, yerçekimi ile bebeğin aşağı inmesine yardımcı olur. • Çömelme (Squat): Pelvisi genişletir ve bebeğin başının doğum kanalına girmesini kolaylaştırır. • Pelvik Tilt & Kalça Dairesi: Dört ayak pozisyonunda sırtı yukarı-aşağı yuvarlama veya doğum topu üzerinde hafif kalça hareketleri bebeğin pozisyonunu iyileştirir. • Doğum Topu Kullanımı: Üzerinde oturarak hafifçe ileri-geri veya dairesel hareketler yapmak pelvisi açar. • Prenatal Yoga: Kelebek pozu, çocuk pozu gibi hareketler pelvisi gevşetir ve rahatlatır. Doğru Duruş ve Vücut Pozisyonları • Dik Durma ve Yürüyüş: Yerçekimi avantajını kullanarak bebeğin aşağı inmesini hızlandırır. • Çömelme ve Diz Çökme: Pelvik çıkımı genişleterek bebeğe yer açar. • Eller-Dizler Pozisyonu: (All-Fours) Bebeğin pelvis içinde doğru pozisyon almasını sağlar. • Yan Yatma + “Peanut Ball” Kullanımı: Epidural alan anneler için de uygundur, bebeğin ilerlemesini destekler. • Yavaş Dans ve Sallanma: Partnerin boynuna sarılarak yapılan hafif hareketler pelvisi gevşetir. Beslenme Önerileri • Hurma Tüketimi: Son haftalarda günde 6 adet hurma rahim ağzının olgunlaşmasını destekleyebilir. • Bol Su İçmek: Vücudu susuz bırakmamak kasılmaların etkisini artırır. • Protein ve Karbonhidrat Dengesi: Enerjiyi yüksek tutar ve doğumu kolaylaştırır. • Baharatlı Yiyecekler ve Ananas: Bilimsel kanıt yoktur ama bazı kadınlarda bağırsak hareketlerini uyararak etkili olabilir. Doğal ve Alternatif Yöntemler • Meme Ucu Uyarımı: Oksitosin salgılanmasını artırarak doğumu başlatabilir (doktor kontrolünde yapılmalı). • Cinsel İlişki: Semendeki prostaglandinler rahim ağzını yumuşatabilir (herkeste etkili olmayabilir). • Akupunktur ve Akupresür: Rahim ağzının olgunlaşmasına yardımcı olabilir ancak kanıtlar sınırlıdır. • Hint Yağı (Castor Oil): Kasılmaları başlatabilir ama ciddi mide rahatsızlıklarına neden olabilir, önerilmez. • Masaj, Sıcak Banyo ve Nefes Egzersizleri: Stresi azaltarak doğum sürecini kolaylaştırabilir. (Bilgim yok böyle bir yazı buldum 🙈)
Hicrettt Baby_B ayy vallah bende hiç durmuyorum ama sanki bende ters etki yapıyor çözemedim 😂😂 her gün evi süpür sil kedilere mama koy yemek yap , sırf spor olsun diye annemlere günde 3 defa gidiyorum onlarda merdiven var diye 😂😂😂
HndnAkdmn Baby_B Merhaba 37+5 teyim şu anda benim karnımın da aşağı indiğini söylüyor görenler ve bütün doğum egzersizlerini yapıyorum tam olarak nasıl olması gerekiyor inmiş denebilmesi için
Hicrettt Baby_B Oyyyy gözün aydın 😍😍😍 Rabbim bahtını açık etsin inşallah 🙏❤️ nasılsın ? Bebek nasıl ? Herşey yolunda mı?