Kkklelp su fazlalığı yok bende ama 27. Haftadayım 21. Haftadan beri dediğiniz gibi bebek sık sık bi yerde toplanıyor sertleşiyor bazen tek taraflı oluyor bazen tüm karnımda oluyor. Benim de bebiş olması gerekenden daha aşağıda olduğu için baskı yapıp kasılmalara sebep oluyormuş. Rahim ağzı uzunluğu da en son 31 mmydi baskıdan dolayı kısalma riski yüksek olduğu için hareketlerimi kısıtladım bol bol yatıyorum özellikle eğilip kalkma, merdiven inip çıkma yok dedi doktorum. Progestan kullanıyordum dozu arttırdık. Bi de magnezyum kullanıyorum magnezyumu bi gün bile aksatsam kasılmalar hemen artıyor. Geçen hafta çok kasılmam olduğu için nstye baktı doktorum orada sancı çıkmadı ama bebek uyuyordu uykudayken doğru sonuç Vermiyor diyorlar bilemiyorum. Yine de bu kasılmalar yarım saat içinde sık sık olursa ve olduğu zamanlarda ağrı da olursa hiç beklemeden gel dedi. Bi de kasılmalardan sonra bebek hareket etmezse hareketleri azalırsa da hemen gel dedi. Magnezyum ve progestan kullanımınıza dikkat edin bol bol dinlenin, özellikle yatarken ayaklarınızı yüksekte tutmaya çalışın iyi geliyor bunlar