Merhaba kızlar plasenta previa olan bi hamılelık geçirdim şok şükür kanamam hiç olmadı ama sık sık kasılmalarım oluyordu 6 buçuk aylıkken başladı kasılmalarım 35+3 günlükken 80 leri bulan bi sancıyla hastanede yattım 1 gece şükür progesteron ilacı ile durdurdular ondan sonrası zaten hep yatarak geçti doktorum geçen hafta Salı günü plasentanın biraz kaydıgını ama normal yine yapamayacağımı o ayrılan aradan da bebeğin kordonunun girdiğini bebeğin kafası ile rahim ağzına girmiş yanı doktor çok riskli suyun falan gelırse bebeğin hayatı tehlikeye girer sancıların başlarsa hemen acile gitmemi söyledi ve doktorum 37+5 te yatışımın yapılacağı ve 37+6 da yani 26 şubatta da doğum yapacağımı söyledi doktorum dün yatışım yapıldı damar yolu açıldı nste de sancı çıktı kan aldılar anestezi doktoru ile görüştük spinal olmasına karar kıldı doktor bugün sabah saat 10 da geldiler almaya benı ameliyathaneye girdim belden uyuşturdular korkulacak kadar bi acı değil emin olun daha sonra sonda takıldı hissetmedim bile daha sonra başladılar 10:47 de oğlumun sesini duyduk eşimle bu arada eşimde sezeryana girdi benımle bebeğimi getirdiler öptüm ve götürdüler nefesi az geldıgı için Küveze aldılar destek amaçlıda oksijen taktılar sezeryan olurken fırsat bilip ben tüplerimi bağlattım böyle birşey yaşayacağımı bilsem hayatta istemezdim o ayrı bebek 10:47 de doğdu sonra bağlama işlemine geçti doktorum, bittiğinde 12 buçuktu ve mahvoldum ordan oraya çektiler geri ittiker geçtiler mahvoldum çünkü hissetmeye başlamıştım neyse dayan dedim çıktığımda geçecek ameliyattın sonunda kaç kere bastılar bilmiyorum öldüm öldüm dirildim neyse çıktım bekleme odasına aldılar 4 saat beklettiler ve bu 4 saat içinde ben diyip 20 siz deyin 25 kere bastılar karnıma iç kanama olup olmasıgını kontrol ediyorlarmış 4 saatın sonunda odama geçtim ve serumlar değişti bitenler çıkarıldı hemen bebeğimin yanına gitmek istediğimi söyledim tekerleklı sandalyeye geçeceksin dediler kendı başıma kalkıp geçtim hiç zorlanmadım o kadar baskı cekıçtırme yaşamama rağmen eğer sezeryan olacaksanız benden tavsiye ilk kalkarken kimseden yardım istemeyin sadece karsınızdakı insana tutunmak için destek isteyin sizi kesınlıkle kardırmaya çalışmasınlar bebegımın yanına gittim dediler burda veremeyiz bebeği yanında olan bi sandalye var oraya geç oraya da kendım geçtim bebeğimi sevdim öptüm tekrar tekerleklı sandalyeye geçtim ve eşim odama getirdi ve yatağıma yattım daha sonra hemşire geldı göğsümü sağdı oda şaşırdı baya bi geldı sütüm sarı bir şekilde şırıngaya çekti ve bebeğe götürmesini istedi eşimin ve oda götürdü suan ağrı kesıcılerden sezeryan yerimi hissetmiyorum ama resmen çekiştirmekten basmaktan dolayı oluşan karnımın 4 bir yanında ağrılarım var acılarım var ama umrumda değil bebeğim iyi olup yanıma gelsin de bana ne olursa olsun birazdan bebeğimin yanına gideceğim dua edin kızlar en kısa zamanda yanıma gelsin baya uzun oldu ama bana bugün inanın hiç bitmedi bitmeyecek de sandım açıkçası doğum yapmayı bekleyen herkese allahım yardımcısı olsun kimseyi o yolda bırakmasın sormak istediğiniz birşey olursa burdayım 🤗