mesusaa ben ilk konsültasyonla geldiğimde Aykan hoca ile görüştüm, kendisi çok iyi bir doktor, çok ilgilendi bebeğimin rahatsızlığında doğumdan sonra ilerleyeceğimiz sürece kadar her şeyiyle konuştuk ve gerekli yerlere yönlendirdi. Sizin de muhtemelen öyle olur diye tahmin ediyorum. Ancak perinatolojide normal muayenede hep asistanlar bakıyor,onlar da belirli aralıklarla değişiyor,tüm doktorlarda böyle. Ben bu haftaya kadar memnundum, ölçümler testler her şeyle ilgilenip bilgileri gayet güzel veriyorlardı, sorularınızı da içtenlikle yanıtlıyorlardı. Ancak geçtiğimiz pazartesi 8.30 a aldığım randevuya asistanın geç gelmesi sebebiyle 9.10 da girdim, kolestaz tanım var her hafta kan vermem gerekiyor diyorum, 10 gün önce vermişsin gerek yok diyor, tekrarlayınca kan testini onayladı. Bebeğimin rahatsızlığını soruyorum yolunda mı her şey diyorum, çok güzel diyor, gelişimi nasıl diyorum çok güzel diyor. Yani gerçekten beni sinir etti. Kan uyuşmazlığı iğnem vardı reçete etmesi gerekiyordu, reçeteyi eksik girmiş iğneyi alamadım, hadi bu yanındaki artık sekreter midir nedir onun hatası ama ilgisizliği umursamazlığı beni aşırı sinir etti. Önümüzdeki pazartesi tekrar gideceğim ve asistan değişmişse tekrar bebek muayenesi yaptıracağım. Hâl böyle olunca bende burada doğum yapanların tecrübelerini merak ettim, Bilkent genellikle daha çok öneriliyor ama bu hafta gerçekten başka bir hastaneye mı gitsem diye düşündüm.