ShemsTural Bizim buradaki devlet hastanelerinde izdiham var doktorlar da bir o kadar suratsız. Bir kere gittim devlet kontrolüne bebeği bana çevirmedi göstermedi bile. Kötülemek istemem ama devlette zorda kalmadıkça doğum yapmam. Diğer her şey için devlete gidiyorum ama doğumumu özelde yapacağım. Her kontrolde test istiyor diyenlere de ayrıca şaşırdım. Ben özele gidiyorum bir kere kan idrar tahlili yaptırdık. Geri kalan ikili üçlü testler için de ölçümlerini söyleyip doktor gerekli duymadı istersen yaptır dedi yaptırmasım zorlama yok. Doktor herşeyiyle ilgileniyor çok para dökmüyorum aylık başka bir şeye mutlaka özeldeki kontrol prasını vryorsun. 10 gün içinde bir daha çağırırsa ücretsiz giriyorsun. Kan tahlillerim olursa da sağlık ocağı ya da devlet hastanesinde yaptırıyorum. Doğum özel bir an ve bence en özel ilgiyle ilgilenileli. Buradaki devlet hastanelernde ben hiç iyi bir duyum almadım. Doktorum doğum kaçta başlarsa başlasın ölüm kalım olmadığı sürece bizzat kendi giriyor doğuma geliyor, her soruyu her detayı anlatıyor. Ne devleti ne özeli kötülemek hak değil. Devlette binde bir iyi doktora denk geliyorsun. Eşin giremiyor doktorla rahat rahat konuşamıyorsun bir sürü hasta alınıyor adam akıllı dinlemiyo devlette doğum yapmam ama testleri yaptırıyorum ücretsiz hemde.