Sürekli burda doğum hikayeleri okurken acaba ben ne zaman doğum hikayemi yazacağım diye düşünüyordum ama bana da bebeğimi sağlıkla kucağıma alıp hikayemi yazmak nasip oldu. İlk gebeliğim ve ilk doğumum. 12 şubatta nsteye bağlanmak için hastaneye gittiğimde ebe bana sancılarımın çıktığını ve hissedip hissetmediğimi sordu. Ben öncesinden ara ara ağrı hissediyordum ama o an hiç bişey hissetmediğimi söyledim. Nst de 20 dakka da 4 düzenli sancım çıkmıştı ama bende tık yok ne sancı ne sızı hiç bir şey hissetmiyordum. Ebe sancılarım için doktorumla konuştuğunda doktorum alttan muayene istedi ve muayene de de 1 santim açıklığım çıkmıştı. Bu arada doktorun verdiği tarih 20 şubattı ama ben 13 şubatta doğum yaptım. Doktorum öncesinden bebeğimde gelişim geriliği olduğunu söylemişti. Ve olası bir durumda doğumu başlatacaklarını söylemişti bana.
Alttan muayenede de açıklığım çıkınca doktorum yarın sabah gel doğumunu başlatacaz dedi. O arada ben şooookkk oldummm😄 bir yandan bebeğimin bir an önce gelmesini istiyordum bir yandan da içimde korku beni ne bekleyeceğini bilmememden kaynaklı olan endişe diğer yandan da bebeğime kavuşmanın sevinci bütün duyguları bir arada yaşıyordum. Herkes suni sancının ne kadar zorlu olduğundan söz ediyordu fakat ben iyki de suni sancı ile doğurdum diyordum. O gün doktorum beni eve yolladı ve sabah erkenden en geç saat 7 de orda olmam gerektiğini söyledi. Eve geldim banyomu yaptım evimi topladım hastane çantamı son defa kontrol ettim. Hastaneye gitmek bebeğime kavuşmak için saatleri sayıyordum artık. Gece heyecandan hiç uyuyamadım. Sabah saat 05.30 da uyandım hazırlandım saçlarımı düzleştirdim eşim ve annemle hastaneye gidene kadar saat 6.30 oldu. Kayıt işlemlerini yaptık. Derken saat 7.30 oldu ve suni sancı takıldı. Saat 8 den itibaren yavaş yavaş sancılar gelmeye başladı. Doğurmaya 1 saat kala kendi sancılarım geldi çok şiddetli bir şekilde. Saat 11.30 idi açılmama baktıklarında 2-3 santim dendi ve ben korkmaya başladım. Bu kadar saat böyle ise ben ne zaman doğurucam diye düşündüm. Alttan muayeneden hemen sonra kendi sancılarım gelince suni sancı durduruldu ve artık dayanamıyordum. Bi an koridorda bebeğin sanki geldiğini hissettim ve bağırdım hocam bebeğin kafası çıktııı diyeee 😄😄 doktor ve ebeler olduğum yerde durmamı istediler. Hemen doğumhaneye alındım son 1 saatteki sancılarım gerçekten zordu. 100 sancı çektiysem 20 tanesi en zorlayıcı olanıydı. 13 Şubat Saat tam 14.00 da bebeğim doğdu yani toplamda 6 saat çektim ve 5 6 ıkınmada bebişim kucağımdaydı🥹 şimdide yanımda mışıl mışıl uyuyor🥹Allahım bu duyguyu herkese nasip etsin. 2530 gram doğdu ama sorun değil sonuç olarak bebeğim sağlıklı. Sorularınız varsa sorabilirsiniz 💕