Rabia4066 Merhaba kızlar, 3 martta çalışamaz raporu alcam. Sigorta ödemeyi 4 ay sonra mı yapıyor? Nasıl işlendiği hakkında bir bilgisi olan var mı? Doğum iznine ayrıldıktan sonra, 4 ay sonra ödeme alcaksak eğer ne anladım ki ben 😭
Rabiul Rabia4066 sağlıklı doğum yapınca yatmaya başlıyor muhasebeci kaç şekilde onayladıysa ben 3 yada 4 seferde almıştım
Zehra_arsln Rabia4066 bende doğum öncesi izne çıktım çocuk doğduktan sonra yatıyor doğumdan sonrada kalan ödeme yatıyor yani Nisanin 11 gibi doğum olacak benim Nisan ayında da ücreti yatar
2cocuk2kopek Rabia4066 genelde 2 ay doğum öncesinde 2 ay doğum sonrasında 2 seferde alıyorsun. Tabi birazda muhasebeciye bağlı büyük bir şirketse genelde 2-2lik sistem oluyor
Yavrukedicik Rabia4066 memuriyetten bahsediyorsaniz ben direk 32 de ayrıldım ve muhasebecimle konuştum normalde doğumdan sonra toplu yatiyormus ama sen bunu konuşursan rapor aldığın tarihten bir iki gün sonra da yatiyormus mesela 23 de aldıysan önümüzde ki ay 24 25 de falan yatarmis ama ay ay yatmasını onlar ayarliyormus senin isteginle
Rabia4066 Rabiul yani doğum yaptıktan sonra iş yerini bilgilendiriyorum ve onların insiyatifine mı kalmış oluyor ödemeyi ne zaman yapacakları ?
Rabiul Rabia4066 hayır hayır doğum yapınca iş yerine sağlıklı doğum yaptığınızda dair belge gönderiyorsunuz onlar da muhasebeye bilgi veriyor muhasebe iki ya da dört şekilde onaylama yapıyor aydan aya maaş şeklinde alırsınız ben 13-17-25 gibi almıştım toplam 50 bin geçen sene
Zehra_arsln Rabia4066 canım sen rapor alıyorsun doğum raporu onu iş yerine vermen yeterli onlar sisteme girer e devletten de analık raporu diye çıkar yapaman gereken sadece doktordan 32 haftadan sonra doğum izini raporu alman
Zehra_arsln Rabia4066 ben ilk doğumumda 2023 senesinde 23 bin almistim bana 23 bini iki bölüm şeklinde vermişlerdi bu senenin doğum parası 64 bin sanırım bunuda 32 bin doğum öncesi diğer kalan ücreti de doğum sonrası yatırırlar bana bu şekilde yapılmıştı
2cocuk2kopek Rabia4066 o senin yatan maaşına bağlı sigortada görünün kısm etkiliyor herkese aynı para yatmaz
Rabia4066 Zehra_arsln yaşayıp görcez bakalım. Borç harç üzerine, rapor bittikten sonra ödeme yapılacak duyumu aldığım için etraftan, endişeliyim. Hayırlısı ♥️
Blablablabla Rabia4066 doğumdan önce izne çıktıgın süre ve doğumdan sonra canlı doğum olduysa doğum raporunu veriyorsun işyerine sonra iki sefer yatıyor