busrasya Kızlar başlıkta da dediğim gibi sezeryan, sonrası, annelik, bebeğe alışma, kolik bebek vs vs sorunuz varsa yardımcı olabilirim 3,5 aylık tecrübelerimle 🤣
ayse5487 busrasya ben normal doğumu çok isteyip son dakika milyon ve kistim yüzünden ve bebeğin hala kanala girmemesinden dolayı doktorun sezeryan günü vermesiyle psikolojisi alt üst olmuş biriyim hergün ağlıyorum hiç iyi değilim
Hdyhdy busrasya dikisler ne zaman iyileşir, tam olarak acısı ne zaman geçiyor? Bir de ilk zamanlari nasıl atlattimlniz ben doğum yapali 9 gün oldu hâlâ dikişlerim acıyor
tospikk1 Yaşadıklarınızı zorlukları kolaylıkları biraz anlatır mısınız? Çevremde hiç sezeryanla doğum yapan yok. Bi ihtimal zorunda kalırsam aklımda bi kaç bişey olsun . Sıfır bilgi ile kalmıyım. Bu arada Rabbim bebişe uzun ömürler versin sizede geçmiş olsun ❤🌹💗
busrasya tospikk1 amin canım sende sağlıkla kucağına al inşallah en büyük kolaylığı acı çekmeden doğuruyorsunuz spinal anestezi aldım ben hem bebeğimi gördüm hem acı çekmedim doğumda. Doğumdan sonrası bir hafta on gün zor oluyor dönmek kalkmak vs ama hepsi geçiyor zaten günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz doğumdan sonra o kadar hızlı geçiyor ki sadece seseryan olursanız ilk yürüyüş zorluyor sonra yürüdükçe geçiyor bol bol yürüyün korkmayın asla dikişinizin bakımını da güzel yapın tamam doğum zor değil bacım lohusalık zor bence 🤣🤣
269522 ayse5487 canım önemli olan ikinizin iyi olması Allah korusun bir sorun olmasın gerisi hiç önemli değil emin ol bebeğini kucağına alınca hiçbir şeyin önemi kalmıcak boşuna hamileliğimde ağlayıp günlerimi zehir etmişim diceksin. Sağlıkla gelsin inşallah
Kubra6694 ayse5487 Ağlayarak bebeğinize ve kendinize zarar veriyorsunuz. Sezeryan da bir doğum şeklidir.. Neden çoğu insanlar tarafından bu kadar negatif görüldüğünü anlamıyorum. Ben hayatımda ameliyathanenin kapısından geçmiş insan değilken tek bebeğim iyi olsun diye sezeryan oldum ve göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Sonrasında ise dikiş yerini temiz tuttuktan sonra herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz zaten ikisinde de dikiş oluyor. Ben çocuğumla kuvezde kalıp sürekli hareket ettim dikiş acısını artık 4. Gün hissetmiyordum bile. Yani vajinal doğum yapanlarda,. sezeryan doğum yapanlar da zorluklarını yaşıyor. Bence akışına bırakın ve bebeğinizle aynı bedende olmanın tadını çıkarın öyle ya da böyle Dünya’ya geliyorlar. Önemli olan işinin ehli olanlara denk gelmek.
Ceydaaas1 ayse5487 benimde miyomum ve kistim var Dr bana normal doğum yapabilirsin diyor devlete giidyorm ama çevremde miyomu ve kisti olanlar hep sezeryann oluyor kafam allak bullak sürecin nasıl ilerleycwk hiç bilmiyorum
ayse5487 269522 bilmiyorum çok taktım bunu kafama ağladıkça da eşim çıldırıyor şımarıklık ediyorsun diyor asla anlamıyor beni 😰
ayse5487 Kubra6694 evet bu düşüncem çok saçma farkındayım eşim de kzıyor yazık değil mi karnındakine neden böyle ağlıyorsun diyip duruyor şımarıklık etme artık dıyor ama hormonlardan heralde sürekli ağlama hissi geliyor bir de şartlamışım kendimi biraz normal normal diye olmayınca öyle çok kötü oldum
busrasya ayse5487 canım doğuma yaklaştıkça insan ekstra bir duygusal oluyor şuan onu yaşıyorsun bence asla üzüleceğim bir durum yok sezeryan da bir doğum şekli ve sen ne kadar güzel moralle girersen herşey o kadar kolay olacak emin ol asla canını sık a önemli olan bebişin sağlığı senin sağlığın benim kızım tüp bebekti ikizdi tek yumurta ikizi ama kardeşini kaybettik ilk haftalarda sonrasında da doğumda kızımı zorlamak istemedim onu en kolay şekilde doğurmak istedim zorlanmasın diye ve doktorumla sezeryanı seçtik kendim seçtim yani
tomrisinaannesi ayse5487 bende sizin gibi çok ağladım ağlayarak girdim gülerek çıktım emin olun sizde gülerek çıkacaksınız o miniğin sesini duyunca 🫢🩷
ayse5487 busrasya çok haklısın inan ki oturup düşününce aklıbaşında bu dert edilip üzülecek bişey değil diyorum ama işte bi ağlama hissi var neden bilmiyorum beklesem diyorum belki normal gelirdi acele mi ettim diyorum sonra ya olmasada yine sezaryen olsam yada normali yapamasam diyorum öyle bir karışık duygulardayım hormonlarıma yoruyorum ve eşimin dediği şımarıklık asla değil bir de o incitti sözleriyle 😔Rabbin kızınıza ömür versin sağlıkla büyütüp yetiştirin inşallah 🤲🏻darısı bana 🌸
ayse5487 Ceydaaas1 bana da son dakikaya kadar hep normal normal dedi çatıda bebek kanala girmemiş hiç dedi sezaryene döndü
Aliaras2022 ayse5487 ayyy iyimisN ne ağlaması sen stresli olursan bebekte öyle olur farzet normal doğurdun makata kadar kestiler bir sürü dikişin var ve oturamıyorsun aylarca bu şekilde de çok doğum yapan var belki bunlardan biri olacaktın böyle şeyler çok boş üzülmeye değmez
ayse5487 Aliaras2022 kesinlikle kendimi motive etmeye çalışıcam artık bebeğime haksızlık ediyorum böyle 😔çok teşekkür ederim 🌸
ayse5487 tomrisinaannesi gerçekten mi 😔ahh inşallah yaaa hiç o psikolojide değilim nedense nasıl olacağım böyle bilmiyorum mutsuz olarak doğurmak da istemiyorum bu şekilde kızıma haksızlık gibi geliyor 😰