Selma258 Herkese merhabalar böyle bir şey başına gelen var mıdır çok merak ediyorum neler yapabilirim 21.haftamda aniden evde suyumun geldiğini hissettim ve hemen hastaneye koştum ardından rahimde 1.5 cm açıklık olduğunu ve erken doğum riski olduğu söylendi bir gece hastanede yattım ardından durum değişip değişmemesi için hastanede yatmamı söylediler ertesi gün ise doktor tekrardan kontrol etmek istedi ve hala bir şansımız olduğunu söyledi bütün risklerinde söyledi ameliyat sırası da patlayıp bebeği kaybedebiliriz denildi risk aldım ve ameliyat oldum 21+4 günlük olduk hala yatıyorum 3 hafta hastanede kalacağım söylendi tabi tedbir amaçlı kalıcam erken doğum riskine karşı ama bu durumu yaşayıp iyileşen yada neler olduğunu çok merak ediyorum başına gelen var ise benim ile paylaşabilir misiniz neler yapabiliriz neler oldu sizlerde benimle aynı durumu yaşan birilerini merak ediyorum çünkü zor bir süreçten geçiyorum.
Hasret18ayaz Selma258 merhaba benzer durum yaşıyoruz bende 21+1 oldum 17+3 de suyum geldi kanamayla birlikte acile koştum 1 hafta tedavi gördüm benim acilmam yoktu ama bana direk gebeliği sonlandirmam teklif edildi ben kabul etmedim kesem kendini onardı bebeğimin suyu yeterli görüldü ve taburcu edildim 4 haftayı atlattık bu şekilde sıkı takip ediliyorum sadece umarım sağlıkla kavusuruz
Zeyneppp16 Selma258 benim de kesem enfeksiyondan dolayı kesem yırtıldı benim haftam size göre daha küçüktü 17 haftalıktı bir hafta hastanede kaldım ama kese kendini yenilemedi. Malesef kaybettim bebeğimi. Sizin haftanız daha büyük suyunuzda varsa yatarak zamanında doğar inşallah. Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla kavusun
myangelson Selma258 24+0 da içerden açılma yani hunilesme ve 11mm rahim ağzı ile acil serklaj oldum 1 haftaya yakın hastanede yattım dikişten sonra rahim boyu 39mm e çıkmıştı sürekli yattım sadece tuvalete kalkiyordum ilk ay yemeği de yatarak yiyordum 1 ay sonra yemekleri oturarak yemeye başladım. Şuan 36+5 haftaligiz çok şükür herşey yolunda serklaj konusunda hiç sıkıntı yaşamadık. Kese yırtılması olayını bilmiyorum başıma gelmedi. Enfeksiyon ve kabız olmamaya dikkat edin. Bol su için iç çamaşırınızı sık sık değiştirin
Annekuzusu06666 Selma258 merhaba öncelikle geçmiş olsun inşallah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz sedasyon alarak mı oldunuz ameliyatı
Pamuk95 Allah acil şifalar versin, bebeğinizi zamanında sağ salim kucağınıza alın Allahin izniyle, suyunuz bi anda fazla mı geldi yoksa azar azar mi
Selma258 Pamuk95 bir anda geldi böyle bardaktan boşalırcasına renginden anladım sarı renkte gelmişti umarım herşey yolunda ilerler çok korkuyorum ilk bebeğimi kaybettim rabbim korusun inşallah
Dmlakrbg Bende önceki gebeliğimde 20. Haftada detaylı usg de açılmam olduğunu öğrendim. Acil ertesi gün ameliyata alındım. Dikiş atıldı. 1 sonraki gün taburcu oldum. Hep yattım. Nerdeyse hiç kalkmadan. Annem bizde kaldı. Ama ben hep iye oluyordum. Sürekli antibiyotik kullanıyordum. Asla tam geçmiyordu falan. O da tetikledi galiba. 28.haftada kanama ve sancı ile gittim. Acil sezeryana alındım. Bebeğim 82 gün küvezde kaldı. Çok zor zamanlar geçirdik. Ama elhamdulillah şimdi gayet sağlıklı. Arkasından tekrar sürpriz olarak hamile kaldım. Doktorum hemen önlem amaçlı 12.haftada dikiş attı. Şimdi 34 haftalık olduk şükür. Yine de dikiş atılmakta fayda var. 3-5 hafta bile süreyi uzatsa kârdır. Dinlenin ve ağır şeyler yapmayın. Ama sizin dediğiniz amniyon kesesi yırtılması. Onu duymadım ben hiç. Serklaj rahme atılan dikiş. Benimki gibi yani
Nnoname Dmlakrbg detaylı usg da açılmanız olduğu nasıl anlaşıldı acaba alttan muayeneylemi karından mı baktı doktorunuz ?
Selma258 Dmlakrbg Allah hepimizi korusun benimkidr Rahime dikiş atıldı canım doktor tekrar kontrol edelim dedi iki sonra kontrol edildi ve bir anda kanamam oldu çok geldi ama alttan inceledi üstten inceledi herşey yolunda dedi sadece tuvalet ihtiyacında kalkıyorum yemeğimi bile yatarak yiyorum tuvalet ihtiyacımda oturduğumda böyle birşeyin gittiğini hissediyorum ve görüyorum söylüyorum bunlar normal şeyler diyorlar bugün tekrar inceleyecekler bakalım hep korku içinde yaşıyorum
Selma258 Hasret18ayaz umarım bendede herşey sağlıkla ilerler bir anda sizdede oldumu ameliyattan sonra iki gün hiç kalkmadım ve doktor kontrol için çağırdı yavaş yürüdüm aniden oturacakken birleyim gittini hissettim ve baktı çok kanamam geldi oda şaşırdı alttan ve üstten kontrol etti herşey yolunda dedi kaç gündür antibiyotik magnezyum sürekli damardan alıyorum hastanede tutuluyorum zor bir süreç ama rabbim korusun inşallah ben elimden geleni yapıyorum ama korkuyorumda birşey olacak diye nedense hep tuvalet ihtiyacımda kan akışını hissediyorum normal diyorlar dün alttaysa kontrol edilince öyle dediler bugün tekrar olacak bakalım
Selma258 Hasret18ayaz hangi tarafınıza yattınız sagmı solmu herşeyden korkar oldum herşeyi soruyorum kusura bakmayın lütfen
Dmlakrbg Nnoname karından bakarken dedi ki bide alttan bakıcam. Sanırım anladı ve alttan bakıp iyce ölçüp emin olmak istedi. Bilmiyorum ki. Rutin olarak bakacak mıydı bilmiyorum.
Selma258 Nnoname bir anda suyum gelince alttan muayene oldum ve 1.5 cm açılmam olduğunu bebek erken gelmek istediğini söyledi ve bunun içinde dikişi atıp bir ihtimal şansımızın olacağını söylediler bu yüzden hastanede tutuluyorum bekliyorum
canssam Dmlakrbg detaylıda plesanta yerini aşağıda gördüyse anlamıştır. Yani eşin konumu aşağıdaydı demek iyi fark etmiş.
Selma258 Zeyneppp16 amin inşallah ama hep korku var birşey olacak diye korkuyorum hafta büyük ama yinede hiç ihtimal vermiyorlar elinden geleni yapıyorlar ama gerisi rabbime emanet ediyorum
Selma258 myangelson çok teşekkür ederim bende bu şekilde yapıyorum sağ mı sol mu hangi tarafınıza yattınız acaba bide acınız oldumu benim kaç gün yoktu ama bugün adet olacakmısışım gibi bide karında batma yaşıyorum ata ara ve tuvalete gittiğimde oturduğumda kanamam oluyor çok normal deniliyor dün incelendiği için alttan ona bağlıyorlar ama anlamıyorum nasıl normal kontrol sırasında iyi dedi doktor başkada elimden geleni yapıyorum
myangelson Selma258 ben iki türlü de yattım tek sol tarafa yatmak imkansız bizim durumumuzda. Bende ağrı acı olmamıştı ama olması normal sayılıyor. Lekelenme de 1 hafta falan sürdü neredeyse sonra sarıya döndü ara ara kahverengi de geliyordu. Lekelenmelerin bitmesi 2 hafta falan sürdü. Bana da sürekli vajinal bakilirdi ama kanama yaşamadım öyle. Çok fazla kanama olursa kırmızı renk falan olursa adet gibi olursa bize şöyle demislerdi
Selma258 myangelson hayırlısı artık ben elimden geldiğince her şeyi yapıyorum gerisi rabbime kaldı artık korkum varmı var ne yapacağım bilmiyorum ama rabbimdende umut kesilmez
Selma258 Annekuzusu06666 sedasyon olarak degil belden asagı uyuşturularak oldum ameliyatı en fazla 30 dk sürdü ama işte ne olur bilmiyorum sonrası hastanede kalmak zorundayım