Eliffyamann herkesin dogum sureci farkli hanimefnedi. İyi doktor olursa dgoumu da dogum sonrasi sureci de iyi gecer.
Yook ben gayettr kendim aldim emzirdim. İlk 10 gun yanimda biri kaldi hatta sonra hep tektim. Kendi adiniza konusun yani
Eliffyamann götürüyorlar sen dakikalar sonra kucağına alıyorsun
Sen sezaryen dogum uaptigina emin misin. Bebek dogar dogmaz anne ile temas yapilmasi saglaniyo. Bebegi götürmelerinin sebebi saglik kkmtrollerini yapip k vitmsini asisini yapmak icin gitiruyolar. Vajinal dogumda da bu boyle.
Sen anne bebek arasindski bagi cok yanlis anlamissin. Anne bebek arasindaki bag ilk olusmaya basladigi andan itibaren baslar. Kordon deidgimiz sey var ya bu de onun icin gosterebilcegimiz bisey. Bağ oyle dogar dogmaz kucaga alinmayla olmaz. Anne karnindayken onun icin dikkat edip bakmak, aylarca taşimak, emzirmek yedirip icirmek, gozlerinin icine bakmak, bakimlarini yapmak falan filan. Yani bi bebekle anne arasidaki bag sevgi ile olur, bakmak ile olur,şefkat ile olur, yetiştirmekle olur. Sen bağ olayi tamamen yanlis anlamissin. Once sen sezaryeni dogru yazmayi ogren. Normal dogum degil vajinal dogum. Bunlari bi ogrenin sonra detsylara ineriz☺️