Siemens kullanıyorum, yılbaşında aldım, çok memnunum. Hemen hemen her gün çalışıyor. Bebek kıyafetleri de dahil hiç çekme yapmadı. Çamaşırdaki havları topladığı için Evdeki tozu da çok azalttı. Enerji tasarrufu için ısı pompalı tercih etmiştim, elektrik faturaları aynı civarda geliyor.
Toz haznesindeki tozları 2-3 günde bir elimle boşaltıyorum, haftada bir elektrik süpürgesiyle çekiyorum, ayda bir de suyun altında yıkatıp kurutuyorum…
Kurutma sonrası çıkan suyu kendim boşaltmak istemediğim için bi aparat alıp çamaşır makinesiyle aynı gidere bağlattım.
Bir de tavsiye üzerine, kondenserini kendi temizleyen modellerden almadım. Onlarda senede 1 kez makineyi 10 günlüğüne servise götürüp bakım yapılması gerekiyormuş, 2-3 bin lira da servis ücreti oluyormuş. Aldığım modelde ayda bir kez alttaki bir kapağı açıp oradaki sünger şeklinde bi filtreyi temizlemek gerekiyor. Alalı 1,5 ay oldu ama henüz o filtrede toz yok. Ben yine de 1 ay kullandıktan sonra bi suya tuttum, ayda bir yapacağım düzenli olarak. Servis işiyle uğraşmaktansa böylesi daha mantıklı geldi.