Semiha_k 21. Haftanın sonlarından beri ara sıra oluyor bebeğim çok aşağıdaymış kanala baskı yaptığı için kasılmalara sebep oluyormuş. Son bir iki haftadır daha fazla olmaya başladı hem idrar yolu enfeksiyonu hem de vajinal enfeksiyon çıktı onlar da daha çok arttırıyormuş. Doktorum sürekli rahim ağzı uzunluğunu kontrol ediyor. 26+5im Dün de kontrole gittiğimde nstde baktı orada sıkıntı çıkmadı ama kasılmaların gün içindeki sayısı, şiddeti artarsa kasılmalara bel ve kasık ağrısı eşlik ederse hiç bekleme hemen gel dedi. Çok fazla eğilip kalkma, merdiven çıkma, uzun süre ayakta kalma gibi şeyler söylemişti zaten bunlara dikkat etmeye çalışıyorum bi de progestan ve magnezyum kullanıyorum. Bu arada kasılma dediklerim başta sadece tek taraflı toplanma gibiydi veya karnımın alt tarafında sertleşme şeklindeydi son zamanlarda neredeyse tüm karnım taş gibi oluyor o an nefesim kesiliyor sanki hareket etmek çok zor oluyor ve ani bi idrara çıkma hissi oluşuyor. En iyi rahatlama yöntemi duşa girmek karna hafif masajlar yapmak ve bol bol dinlenmek. Eğer bunlarla geçmiyorsa hemen gitmek lazımmış. Bi de ben özellikle yorulduğum çok ayakta kaldığım günlerde daha fazla olduğunu fark ediyorum