TugceOrak İyi günler hanımefendi. Ben de soruyu soran hanımefendinin yaşadığı tedirginliği yaşadım, onunla empati yaptığım için size yazmak istedim. Ben de idrar yolu enfeksiyonu geçirdim, evde kendimce birşeyler denedim geçmedi. Doktora gittim şikayetimi anlattım idrar tahlili yapmadan bana toz antibiyotik yazdı. Yani idrarımdaki enfeksiyon oranına bakmadan yazdı bu da garibime gitti. Yani sağlık sisteminde olan skandallar ortada, ihtiyacı olmadığı halde bebekler yoğun bakımda yattı bu ülkede, kimisi maalesef hayatını kaybetti. Bunlar sizin psikolojinizi etkilemiyorsa şaşırırım. Benim ilçemde ünlü bir kadın doğum uzmanı vardı, her muayeneye giden kadına(kendi cinsinden olmayanlara) bebeğinin kalp atışı yok diyip kürtaj yapıyordu. Yani siz her doktorun dediğini koşulsuz kabul ediyorsanız ne mutlu size. Biraz diğer konu açanlara sinirlenip sinirinizi bu kadından çıkartmışsınız.
Ama soruyu soran hanımefendiye de tavsiyem şu, ben de aynı tedirginliği yaşadım. Antibiyotik bebeğe zarar vermez mi diye düşündüm, enfeksiyonun daha zararlı olduğunu öğrendim ve kullandım antibiyotik. Ki enfeksiyon oranı düşükse doktor da ilaç yazma taraftarı olmuyor.