Çok uzun olduğu için buradan devam ediyorum umarım okursunuz…
Doğumu yaptım derken 18. Gün aşırı kanamam oldu kızlar öyle böyle değil. Tuvalete zor yetiştim bacaklarımdan aşağı kanlar akıyordu. Kocaman et parçaları gibi pıhtılar geliyordu. On dakkayı geçti akmaya devam etti. Annemler uzakta ben gurbetteyim kaynanamlar olabilir bizde de oldu demişti ama tabi görmediler o kanamayı. Anneme akşam söylemiştim hemen doktora yazıyorsun dedi bende yazdım. Doktorum bir daha olursa hemen gel dedi. Tamam dedim
Sabah oldu emzirirken birden yine aynı seller aktı. Hastane bir saat uzaklıktaydı hemen gittik. Doktor muayene etmeye başladı ben burayı temizleyeceğim bi dedi alttan. Ne dediğini anlamadan tekrar bir şeyler soktu ben tabi yeni doğum yapmışım canım acıyor. Zaten yeni yeni oturmaya başlamışım. İstersen anestezi altında yapayım dedi ben ne oluyor anlamıyorum tabi tamam öyle yapın uyutun dedim. O sırada altımdan kanlar foşır foşur akıyor. Hemen hemşireler geldi damar yolu açtılar tekerlekli sandalye getirdiler. Sandalyeye her adım atmaya çalıştığım an altımdan kanlar fışkırdı et parçalarıyla. O kadar kötü bi andı ki. Ben ağlıyorum. Bebeğim dışarda kaynanamla beni bekliyor. Eşime yatış işlemlerini yapmasını söylediler. Ben meğer o sıra kürtaj oluyormuşum:((( ve tekrar beni doğumhaneye çıkardılar. O yazıyı görünce iyice ağladım çatalı görünce. ( aslında doğumdan korkacak bir şey yok ama ben yeni doğum yapmıştım ve 2. Kez çatala çıkıyordum psikolojik olarak çok ağır geldi))) doktorum çok stresliydi anestezi nerde hemşire nerde burda niye kimse yok herkes buraya gelsin diye bağırıyordu. Aktif kanamam vardı bunları duyunca iyice stres olmuştum. Beni uyutmadan bir şey yapmayın diye yalvarıyordum. Anestezi doktoru geldi. ( en güzel an olabilir ) burnumdan koklamamı söyledi bir şey yaklaştırdı kokladım 2 saniye sonra uyudum heralde o kadar güzeldi ki. Uyurken ağlıyordum. Uyandığımda da çoook daha fazla ağlarken uyandım . ( nasıl uyursan öyle uyanırmışsın) derken benim içimi temizlemişler. Odaya geçtik en iyi odayı vermişlerdi Acıbadem’de. Kürtaj için ücrette almadılarsa 40 binlira kadar. Herkes doktoru kötüledi plasentanın parçası kalmıştır temizleyememiş diye. Öyle bi durumda da kanama oluyormuş. Ancak doktorum olabiliyor böyle şeyler vs dedi. Bilmiyorum bende canımı kurtardım kanamam bitti ya pek peşine düşmedim. Doktorum da buranın en ünlü doktorlarından hastanenin en yoğun doktoru güya… ancak böyle şeyler yaşadım işte.
Kısacası kürtaj olayı olmasa doğum iyiydi diyebilirim ama şimdi nötr negatife yakın. Psikolojik olarak çok zorlandım…
Umarım sizlerin çok pozitif doğum hikayeleriniz olur… ❤️