Z1z2 Mrhlar arkadaşlar normal doğum epidural yaptıran varmı aranızda gerçekten bahsettikleri kadar acıyı azaltıyormu yan etkileri oldumu yazarsanız çok sevinirim teşekkürler
269522 Z1z2 acıyı azaltmak ne kelime bıçak gibi kesiyor 😂 epidural etkisindeyken sancıyı hissetmiyorsun . Etkisi geçtiğinde tekrar sancılar geliyor benim etkisi geçtiğinde zaten artık doğuma birşey kalmamıştı doğumhaneye geçmiştik:) yine olsa yine yaptırırım epidural :)
Kismail1 Z1z2 hiç hisetmiyorsun canım doğumdan çıktım ben 1-2 saat belden aşağsını hissetmedim sonrası da bi eser bişey bırakmadı bişey olmadı bel ağrısı vs olur dediler çok şükür olmadı şuan ikinciye hamileyım bi sıkıntı bişey olmazsa yine epidural isticem
Parinas Z1z2 2 normal doğum yaptım epidural. İlk 4 cm de sancı çekiyorsunuz ona yapacak bişey yok. Sonra baya azaltıyor sancı. Hafif bi regl ağrısı var yok arası oluyor. En önemli dezavantajı da bacakta hissizlik yaptığı için sancı sırasında çömelip kalkmak pek kolay olmuyor destek almıştım ben ebeden hep. Bi de ıkınma hissi olmuyor. Ben sona doğru ilaç etkisini kaybedince tekrar yapın dayanamıyorum dedim ıkınmayı hissetmezsin yapmayalım dedilerse de dinlemedim. Kendim kaşındım. İkinci doğumumda direndim almadım sorun olmadı ıkınmada. Yine hamileyim yine epidural düşünüyorum bu arada. Epidural candır ☺️
PapatiA Z1z2 ben yaşamadım ama bi arkadaşım kadın doğum doktoru o diyor epidural yaptığım gebe ıkınmada çok güçlük çekiyor doğumu daha zor gerçekleştiriyoruz bazılarında kolay oluyomus o kişi iradesi sanırım
269522 Sunss hayır canım en fazla 4cm açıklık varken veriliyor 6 cm açıklıkta verilmiyor doğuma kadar etkisi geçmesi gerekiyor çünkü. Doğum da düzgün ıkınıp bebeği çıkartmak için sancıyı hissetmek gerekiyor o yüzden doğuma kadar etkisi geçiyor :) son bir saat etkisi geçmiş oluyor diyim yani
PapatiA Parinas valla maşallah diyorum sana özenmiyorda değilim hamıle olsamda olmasamda o koltuğu gördümmü elim ayağım uyuşuyor bırde doğumu düşünmüyorum ağlardım heralde 😀
Parinas PapatiA o çatal insanı hep geriyor yaa. 2 kere doğum için 2 kere kürtaj için 2 defa spiral için yattım o koltuğa hala alışamadım 😁bi de benim başlarda karından hiç görünmüyor hep vajinal bakıyorlar🥴ama doğumda öyle olmuyor o anın heyecanıyla korku morku bişey kalmıyor insanda. Bi an önce sancı bitsin evladımı kucağıma alayım diye sabrediyorsun ☺️
PapatiA Parinas valla benim gibi değilsin hiçte öyle olmuyor ben 3 cm açıklık sancı başlamış o şekilde sezeryan döndüm ağrım çok fazla idi yıkama işlemi yapıldı o ebenın ayak sesını duydumu sancıyı unutup ona odaklanıyordum düşün yanı bende acı korkusu değil utanmayla karışık bı gerginlik
Parinas PapatiA doğrudur o an duygular birbirine karışıyor. Sağlıkla doğsun da bebekler nasıl geldikleri hiç mühim değil
ipekveatlas evet hissetmiyosun. 3-4 cm açıklık olana kadar ki sancıları çekiyosun bi tek o da mecbur öncesinde takılmıyo epidural cünkü bazen açılmayı yavaşlatıyo. ağrı acı hissiyatın kalmadığı icin ebeler seni yönetiyo sancı girdikçe onlar sana şimdi ıkın veya sakın ıkınma diyolar. bi tek kaka yapma hissi hissediliyo son doğum anına yakın popoya bi baskı oluşıyo çünkü
Happpy Epidural sonra herhangi bir komplikasyon yaşamadım, çok çok memnun kaldım imkanı olan herkes yapmalı bence. Boşuna acı çekmeye gerek yok, en çok da defalarca kez açıklık muayenisi yapıldı ve hiçbirinde acı hissetmedim sayesinde
269522 denizuhal açıkçası acımak değil de insan kendini kasıyor o iğneyi olurken o an tamamen hareketsiz kalmak gerekiyor o biraz zordu bence ama sancılar gitsin diye anestezi doktoruna abi çok yap demiştim o an iğne falan umrumda değildi 😂 çok öyle korkulacak bir iğne değil yani
Anneyimmmben Z1z2 ben yaptırdım gerçekten o an sancılarım bitti ama sonlara doğru tekrar sancım başlamıştı o da yan yattigim için olmuş solum uyuştu sağımda yine hissetmiştim düz yatsaydim iki bölgede uyusacakti benden kaynakliydi yani
269522 Anneyimmmben bildiğim kadarıyla en fazla 4cm olana kadar takılıyor zaten 2 de de takılabilir annenin dinlenmesi çok güzel bir şey o an 🫠